Vom avea guvern Cioloș joi. După Miercurea Ciuc. Și asta numai dacă se întorc în PNL armele, ca la 23 august 1944

Dar de ce trebuie eu să aceept că minciunile lui Cioloș sunt mai pardonabile decât cele ale lui Cîțu? Numai că așa vor hipsterii?

Ei, oricum nu cred decât ce li se dă prin Ordin De zi pe Unitate de către ”securicii” care-i pun să tropoțească pe străzi. Dacă ”securicii” le spun că Albă ca Zăpada trebuie să fie arestată pentru port neconform de piele din naștere, sunt primii care să urle pe străzi ”Auie Malbă ca Zăpada”, ”DNA, DNA, pe Frații Grimm să-i ia!”, ”Cine nu sare, nu-I pentru conformare!”…

Convertește-te, sau mori!

Lupul, Capra și cu Varza au dat jos Guvernul. Să-și asume guvernarea, atâta bun simț să aibă Capra SecUSR și să se ducă să-i ceară Lupului PSD să se alieze cu Varza AUR și să îi treacă guvernul minoritar. Că este clar că cu cei de la barca în derivă PNL (dacă nu se întorc armele ca la 23 august), nu au ce negocia.

În timp ce ei o freacă să ne arate ce virginali sunt (toate partidele șparlamentare), o fetiță de 13 ani, fără boli și nevaccinată a murit de Covid. Alături de ea au mai pierit 364 de de români și au mai fost depistate peste 15.000 de infectări numai în ultima zi. 15 mii de șanse de deces.

La ora la care-mi macin deziluziile cu privire la ratații care compun clasa politică din România avem șanse ZERO de guvern pe mâna lui Cioloș.

PNL ar accepta să fie refăcută coaliția de guvernare și un guvern din care să facă parte miniștri USR, dar fără Stelian Ion și fără Vlad Voiculescu. Ar da la schimb, că doar nu dau de la ei, șefia Camerei Deputaților (de unde s-a cărăbănit TrădăOrbaniceanu), cu condiția ”de a nu fi schimbate deciziile pe care le adoptă liberalii în BEX.” Adică ar transforma a treia funcție în stat în una de decor.

Că, după mintea lor, dacă pică guvernul Cioloș, este posibil ca președintele Klaus Iohannis să nu cheme partidele imediat la consultări, așa cum a procedat după căderea Guvernulul Cîțu, ci le va lăsa timp să își formeze o majoritate și abia ulterior să aibă loc o nouă rundă de consultări. Așa că se duc până la capăt cu Cîțu.

Oricum nu-l pot schimba ca nominalizare fără convocarea unui Birou Politic Național.

A răspuns, premierul desemnat, Dacian Cioloș, face apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, punctând că USR rămâne determinat pentru formarea unui govern, inculsiv unul minoritar. „Mergem până la capăt”, a spus liderul USR.

Capătul puterilor României.

Cică (citez): ” România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Nu putem să pansăm ego-uri rănite. Important e să discutăm și să oferim soluții. Nu este pregătit PNL să ofere soluții, USR va face acest lucru. Până duminică, PNL știe unde să ne găsească în cazul în care au alte idei. E o urgență, acesta este și motivul pentru care am făcut propunere de premier", a spus Dacian Cioloș.

Guvern minoritar, dacă PNL refuză condițiile USR. Dar de unde face Cioloș rost de susținere parlamentară pentru ”un guvern cu puteri depline”? De la tata-socuru, ofițer superior DSS? Că tot el zice că refuză negocierea cu PSD. Cică ”majoritățile se demonstează în Parlament”. Citez: ”Nu vom negocia cu PSD. Vom pregăti un program de guvernare, ne vom prezenta în Parlament împreună cu o echipă guvernamentală și parlamentarii vor decide dacă e momentul să dea un guvern cu puteri depline sau decid să prelungească criză. Vom pune pe masa Parlamentului o propunere de guvern. (...) Ați văzut că noi suntem dispuși să discutăm. Majoritățile se demonstrează în Parlament.”

Adică bla-bla-bla de 80 de șparlamentari cât deține acest partid de curve politice noi, cu năravuri vechi.

Că și UDMR îl refuză pe Cioloș. Zice Kelemen Hunor: ”Nu a reușit să restabilească încrederea minimă care ar fi permis refacerea Coaliției”.

Păi ce încredere să ai într-un individ care a frecat-o în Parlamentul Europei și ca șef de grup la Gruparea lui Macron (președintele Franței, nu al României) și care-și permite să facă afirmații de genul: ”Nu știu cum iau parlamentarii decizii”… Chiar așa, dar el cum lua decizii ca europarlamentar și șef de grup: ca la ”mindfulness” în spirala de la Vama Veche?

Între timp, PSD își face calcule: ”PNL și USR nu se mai pot înțelege. Premise clare pentru anticipate”.

Poate le dă careva una după ceafă să vadă cât sunt de grețoși și penibili cum stau ei pe margine și așteaptă să le pice din nou România în gură ca o pară mălăiață. În fod au și ei prostoii lor care-i votează.

Din nou mutul îi zice surdului ce să vadă orbul.

Și, gata! Anticipata e luată cu lopata.

PS: Minciunile lui Cioloș: nu e rudă cu Vulpea, nici măcar nu-l cunoaște deși îi este unchi; nu a fost membru Vatra Românească, ci chiar șef; nu a făcut armata la Securitate în Cluj-Napoca, ci numai a păzit-o nițel pe Doina Cornea să nu lipească afișe anti-Ceaușescu prin piețele municipiului; crede că a participat la o spirală MISA, dar nu prea își mai adduce aminte… și câte alte or fi fiind…

Adauga comentariu