Violonistul Alexandru Tomescu discuta la Cluj despre artisti, interpreti si public

Celebrul violinist Alexandru Tomescu revine la Cluj-Napoca pentru o intalnire informala si extrem de savuroasa. Organizata de Centrul de Cercetări în Dreptul Proprietății Intelectuale „Aurelian Ionașcu”, masa rotunda „Autor, interpret, public” se vrea o dezbatere privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Participarea extraordinară a lui Alexandru Tomescu aduce in atentie o serie de probleme de natura juridica, cu care artistii se confrunta, mai ales atunci cand se afla in ipostaza de interpreti.

Evenimentul se desfasoara incepand cu ora 13:30, în cadrul conferinței “Dreptul la imagine. Universitatea și proprietatea intelectuală” si are loc in Amfiteatrul „Aurelian Ionașcu” - Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

In cadrul aceleiasi conferinte, incepand cu ora 11 se desfasoara o alta masa rotunda, care atrage atentia asupra pirateriei.

Intrarea la evenimentele din cadrul conferinței Dreptul la imagine este libera si chiar recomandata.

Violonistul Alexandru Tomescu este castigatorul a peste 100 de premii I natio­nale si 26 distinctii in­ternationale la concursuri prestigioase. Din anul 2007, Alexandru Tomescu are privilegiul, obtinut prin concurs, de a canta pe cea mai cunoscuta si valoroasa vioara de patrimoniu a Romaniei, Stradivarius Elder-Voicu, construita in 1702 si evaluata în anul 2007 la 1,2 milioane de euro.

 

 

 

 

 

Foto: Facebook/Alexandru Tomescu

Adauga comentariu