Viceprimarul Tarcea: În maxim O LUNĂ vom vedea utilajele la podul Oașului-Răsăritului

După eșecul Podului Porțelanului a cărui construcție a fost întreruptă de descoperirea unui zăcământ de sare, Primăria este decisă să realizeze un nou pod peste Someș, cel care va asigura legătura rutieră, pietonală și velo dintre străzile Oașului/Decebal cu străzile Parcul Feroviarilor/Răsăritului.

Viceprimarul Tarcea a anunțat că în maxim o lună utilajele vor demara construcția noului pod.

„Suntem aproape gata cu obținerea autorizației de construire pentru podul Oașului-Răsăritului și cred că în maxim o lună vom vedea utilajele la podul Oașului-Răsăritului”, a declarat Tarcea. 

Podul va avea patru benzi de circulație, două trotuare și două benzi pentru bicicliști. Valoarea investiției este de aproape 22,7 milioane lei, fără TVA (peste 4,7 milioane euro). Durata de realizare propusă este de 24 de luni (studii, proiectare, execuție). Durata de viață estimată este de 100 de ani.

Podul proiectat are o lungime de 48,10 metri, determinată de lățimea albiei pe care o traversează și de lungimile de vizibilitate la intrarea în intersecții, la care se adaugă lungimea celor două rampe de acces, până în intersecții, de 8,4 metri pe malul stâng, respectiv 8 metri pe malul drept. Soluția tehnică propusă este pod pe arce metalice cu tirant și rețea de cabluri, cu calea jos, având o singură deschidere de 46 metri, simplu rezemat pe infrastructuri, urmărind profilul longitudinal proiectat.

Proiectul se împarte în trei obiecte principale: pod peste râul Someșul Mic, sector stradă mal stâng pe strada Traian – 42 metri, sector stradă mal drept pe strada Parcul Feroviarilor și strada Răsăritului – 156 metri.

Lucrările vor fi realizate de asocierea Freyrom (leader) – Procons Group – Integrated Road Solutions – Costin și Vlad Biroul de Proiectare.

 

Adauga comentariu