Un clujean ii dă peste „topul siguranței” lui Emil Boc

Primarul Emil Boc s-a entuziasmat imediat de topul celor mai sigure orașe din lume, top în care municipiul Cluj-Napoca ocupă un onorabil loc 13 la nivel mondial și primul loc la nivel național. Foarte mândru de această performanță, Boc a avut o intervenție la Digi 24 pentru a explica rețeta acestui succes. 

Un clujean l-a taxat însă imediat într-un comentariu, amintind faptul că specialiștii Numbeo au realizat alte șapte topuri, la fel de importante, în care Cluj-Napoca nu stă la fel de bine, precum poluare, climă sau trafic. 

Cât de fain e sa alegi din opt clasamente, pe cel care te pune în cea mai favorabilă poziție și să nu menționezi nimic de celelalte șapte.

Clima: locul 152
Poluare: locul 143
Trafic: locul 188
Raportul Pret/Venit: locul 83
Costul de trai: locul 180
Sănătate: locul 159
Puterea de cumpărare: locul 151

Celelalte clasamente arată imaginea reală a Clujului, cea în care traficul și poluarea sunt probleme pentru ca încă nu s-au găsit soluții. Un oraș în care costul de trai este foarte ridicat și puterea de cumpărare este scăzută. Clujul a devenit atât de costisitor în ultimii ani încât mii de tineri au fost nevoiți să se îndrepte spre comunele de la periferie. Nici la capitolul sănătate Cluj-Napoca nu stă prea grozav. În ciuda unor medici foarte buni, multe dintre spitale funcționează în clădiri vechi, așteptând mult promisul Spital regional sau noul Spital pentru Copii.

Ne-am obișnuit însă ca primarul Emil Boc să își aleagă doar acele clasamente care demonstrează cât de grozav e Clujul, ceea ce evident că îi gâdilă orgoliul de primar. Televiziunile naționale, plătite cu bani frumoși, nu prezintă decât fața frumoasă a orașului, astfel că românii din țară au impresia că aici curge doar lapte și miere. Asta până ajung aici și se lovesc de trafic, de poluare, de prețuri exorbitante la locuințe și chirii, de lipsa creșelor, a parcurilor sau a locurilor de joacă. 

 

Adauga comentariu