Transylvania Open, fără spectatori: „CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează”

Turneul de tenis Transylvania Open WTA250, de la Cluj Napoca, care este organizat în perioada 23-31 octombrie 2021, se desfășoară fără spectatori, potrivit noilor măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), privind combaterea efectelor pandemiei. 

„O veste care ne-a lăsat fără cuvinte...

Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am redus capacitatea de la 10.000 la 1.500 de locuri pe zi.

Ne-am dorit ca acest turneu să fie cu spectatori, chiar dacă am fost forțați să le spunem copiilor de până în 12 ani că nu putem să îi primim la turneu.

Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului. 

CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează.

Au decis că un turneu din circuitul profesionist de tenis pe care l-am obținut extrem de greu, nu contează, deși respectă standarde extrem de riguroase de securitate sanitară - și cele impuse de WTA, și cele impuse de autoritățile din România. 

În acest moment, chiar credem că interzicerea desfășurării turneului cu spectatori este, de fapt, atât o măsură împotriva campaniei de vaccinare, întrucât nu permite accesul celor vaccinați la eveniment, cât și o măsură care descurajează orice inițiative sau evenimente viitoare. 

De data aceasta, CNSU a decis că sala va fi goală, deși suntem cu toții vaccinați sau trecuți prin boală, că evenimentul în sine era gândit să respecte toate regulile amintite mai sus”, noteaza organizatorii Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

Totodată, aceștia semnalează necesitatea modificării acestor măsuri: 

„Nu e târziu să schimbăm această propunere CNSU, care trebuie validată de o hotărâre de Guvern. 

În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open”.

În competiția turneului figurează Garbine Muguruza (ESP, 6 WTA), Simona Halep (ROU, 15), Elise Mertens (BEL, 18), Emma Raducanu (GBR, 22). 

 

 

 

 

 

sursa foto: captură transylvaniaopen/facebook.com

Adauga comentariu