Taximetriștii clujeni fac și treaba Primăriei: sesizează probleme de siguranța circulației și oferă soluții

Taximetriștii clujeni au început să facă și treaba Serviciului pentru Siguranța Circulației din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, identificând probleme de siguranță rutieră din zonele aglomerate ale municipiului și oferind soluții. 

Un taximetrist ne-a trimis pe adresa redacției următoarea situație din cartierul Mărăști, dintr-o zonă unde organizarea deficitară a traficului și a marcajelor rutiere ar putea oricând genera accidente cu consecințe grave:

„La The Office, cea mai mare clădire de birouri de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, stația de autobuz e bot în bot cu trecerea de pietoni. Prin lege, o stație nu poate fi mai aproape de 25 m.

Pe lângă asta, semaforul e greu de văzut când e un autobuz în stație, acesta oprind chiar în fața lui. Chiar în spatele stației este ieșirea de la Bussines Center și se creează o mare aglomerație, mai ales când sunt două autobuze oprite în stație.

Locuri pentru handicapați nu sunt, iar taxiurile nu au unde opri legal, când lasă clientul sau când merg la comandă.

Soluția ar fi să fie rezervate măcar 3 parcări în fața clădirii, iar trecerea de pietoni să fie amplasată, așa cum prevede legea, la o distanță suficient de mare față de stația de autobuz, încât să nu se reducă vizibilitatea acesteia și să nu fie afectată siguranța traficului rutier și pietonal.”

 

Adauga comentariu