SUCCES CU ORGANIZAREA UNTOLD! Autoritățile ne dau vești tot mai rele: "În septembrie, am putea avea peste 1.500 de cazuri de COVID pe zi"

Având în vedere ceea ce comunică autorităţile, îi urăm succes lui Emil Boc în organizarea cu orice preţ a festivalului de muzică pe stick UNTOLD, care (cităm din directorul de comunicare", Chereji), va "acomoda 90 de mii 100 de mii de vizitatori pe zi", fix înainte de perioada în care se întorc copiii la şcoală. Poate-şi silabiseşte şi Emil Boc informaţiile din acest material, în posibilitatea mai mult decât plauzibilă, ca pe finalul lunii septembrie să se închidă din nou şcolile şi să fie pus pe butuci din punct de vedere economic oraşul printr-un nou lockdown. Să se întrebe dacă merită!

Numărul tinerilor care s-au infectat cu coronavirus în ultimele două săptămâni este ridicat şi chiar dacă vorbim de o creştere lentă numărul cazurilor zilnice ar putea depăși 1.500 la jumătatea lunii septembrie.

Previziunea vine de la medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, iar asta se poate întâmpla dacă nu se vor vaccina mai mulți oameni, potrivit antena3.

"În ultimele două săptămâni se constată o ușoară creștere a mediei cazurilor pe fiecare săptămână.

Practic dacă ne uităm în ultimele două săptămâni, pe grupe de vârstă, constatăm că sub 40 de ani există o creștere importantă, chiar de circa 120%, a numărului de cazuri", a spus dr. Gheorghiță.

"Pe lângă această creștere lentă, pe care am observat-o și la celelalte valuri, la un moment dat urmează o creștere exponențială.

În perioada următoare observăm o creștere progresivă, lentă, a numărului de cazuri, însă această predicție ne arată că e posibil, la jumătatea lunii septembrie, să ajungem la un număr mult mai mare de cazuri. Mai ales că nu avem încă un prag de imunitate colectivă atins la nivel național", a adăugat el.

Întrebat la câte cazuri zilnice am putea ajunge la jumătatea lunii septembrie, Gheorghiță a vorbit de 1.5000 de astfel de situaţii.

"Se estimează chiar peste 1.500 de cazuri raportate în fiecare zi, însă acest lucru depinde foarte mult de numărul de persoane care vor fi imunizate până la acel moment. Și aici, când vorbim de imunizare, ne referim la vaccinare".

"Sunt județe, inclusiv Municipiul București, unde rata de imunizare colectivă este peste 60%. Cu toate acestea, avem în continuare populație vulnerabilă nevaccinată, ceea ce ne expune unui risc crescut de îmbolnăviri și de a dezvolta forme severe și de decese", a atras atenţia medicul.

Adauga comentariu