Se demolează Restaurantul Marty de pe Victor Babeș și se construiește un imobil nou. Universitatea de Medicină și Farmacie are obiecții

Actuala clădire de pe Victor Babeș nr. 39 - 39A în care se află Restaurantul Marty va fi demolată. Planul Urbanistic de Detaliu pentru un nou imobil a ajuns în Consiliul Local și urmează să fie discutat săptămâna viitoare de către consilierii locali. SC Marty Pan SRL, proprietarul terenului propune construirea unui imobil mixt (locuințe și funcțiuni de interes pentru public) cu regim de înălțime S+P+3E+R.

Parcela pe care se va construi noul bloc are suprafața de 990 mp și este delimitată pe laturile nord, sud și est de clădiri.

Accesul auto și pietonal se va face din strada Victor Babeș. Pentru mașini și biciclete se vor crea locuri de parcare specializate la sol și subsol: 7 locuri de parcare la sol și 16 locuri de parcare la subsol.

Înainte de elaborarea PUD a avut loc o dezbatere la care au participat vecinii proiectului. Conducerea Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Iuliu Hațieganu a obiectat, printre altele, faptul că ferestrele viitorului bloc sunt orientate către curtea UMF.

Ca răspuns la problema geamurilor, reprezentanții beneficiarului au precizat faptul că „ferestrele propuse în curtea de lumină vor avea deschidere către calcanul existent; acestea vor respecta Codul Civil. Ferestrele propuse pe fațada Est, Sud-Est (spre curte) vor respecta Codul Civil”.

SC Marty Pan SRL Cluj-Napoca este deținută de următorii asociați: Marceluș Lucian Suciu (80%), Cosmin Dan Chiorean (10%) și Vasile Sorin Coste (10%).

Anul trecut, compania a declarat pierderi de peste 1 milion euro după aproximativ 20 de ani de profit serios. Și cifra de afaceri a scăzut foarte mult: de la peste 3,6 milioane euro în 2019 la aproximativ 552 mii euro în 2020. Numărul de angajați a ajuns în 2020 la 22 de la 48.

Adauga comentariu