Scene „post faliment” la Cinema Mărăști, în regia Secției 2 a Poliției Locale

În anul 2011, Primăria municipiului Cluj-Napoca a investit peste 2 milioane de lei pentru reabilitarea cinematografului Mărăşti şi a zonei adiacente acestuia. În clădirea acestui cinematograf a fost amenajat și un club al pensionarilor și Secția 2 de Poliție Locală. Toate bune și frumoase, numai că, la 5 ani de la renovarea și modernizarea acestei clădiri, semnele paraginii au început să apară, semne ale unei gospodăriri defectuoase a acestui bun public.

Clădirea cinematografului Mărăști a început să se degradeze încet, dar sigur. Tencuiala de pe pereți a început să se scorojească, dalele pavajului de la intrare lipsesc pe ample porțiuni, zidurile, scările și rampele de acces pentru persoane cu handicap sunt sparte, iar pereții au cunoscut „revoluția vegană” a graffiti-urilor (vandalii au pictat chiar sediul Poliției Locale care ar trebui să îi amendeze):
Personalul cinematografului, al clubului de pensionari sau al Poliției Locale își îngrijește scaunele din inventar depozitându-le claie peste grămadă, în spatele unei uși metalice, într-o incintă deschisă, unde ninge și plouă:


Zona adiacentă Secției 2 de Poliție Locală arată ca un sat fără câini, mizeria cotropind totul de jur împrejurul sediului polițiștilor locali. 

Sticlele de băutură zac golite în creneluri, semne ale bătăliilor crâncene cu alcoolul care s-au purtat aici:

În garajul unde, cel mai probabil, Poliția Locală își depozitează gardurile, pe lângă gardurile metalice, mai sunt depozitate, ca într-o adevărată ghenă de gunoi, și cizme, pet-uri de bere, ambalaje de semințe și pachete goale de țigări:

Poliția Locală nu doarme la datorie, ca dovadă, dozele de energizante consumate pe treptele instituției:


Așa cum titrează și un afiș postat la intrarea în cinema, această clădire, împreună cu instituțiile găzduite, ne oferă imaginea de ansamblu „post faliment” a unei administrații locale care astfel înțelege să își gospodărească bunurile proprii.

Dacă astfel arată sediul și împrejurimile Poliției Locale, cum altfel să arate, în ansamblul său, Clujul?

Comentarii

razvan

17.11.2016 09:40

Sunt curios cat a fost devizul la renovare, ca din imagini se poate observa ca s-a folosit cel mai ieftin si prost adeziv pentru faianta, nisipos si cu grad redus de ciment in compozitie! Pentru numai 5 lei sacul se putea folosi un adeziv de alta calitate, superior!

Adauga comentariu