Șantierele întârziate ale Primăriei au intrat în hibernare

Dacă „privații” continuă munca pentru dezvoltarea imobiliară, peste șantierele Primăriei s-a așternut liniștea. În vreme ce toate forțele muncitorești ale SC Diferit SRL - firma cu care administrația penelistă locală lucrează pe toate șantierele - au fost mobilizate pe șantierul din Piața Lucian Blaga, celelalte lucrări au fost, pur și simplu abandonate și date uitării. În această situație se regăsește și Piațeta A.I.Cuza/scuarul CEC situat vis a vis de Instituția Prefectului Județului Cluj, o clădire ce ar necesita de asemenea o modernizare capitală. 

Până una alta, nici sărbătoarea națională a românilor bugetari nu a reprezentat un argument suficient de puternic pentru autorități astfel încât să redea publicului Piațeta A.I.Cuza. Aici, lucrurile par a fi făcute cu jumătăți de măsură și abandonate. Nu e singurul șantier deschis, dar întârziat al administrației locale. 

„Reabilitare scuar CEC de pe Cuza Vodă (fonduri europene, parte din proiectul străzii Ferdinand şi străzi adiacente)

În lucru, urmează să fie finalizat în luna octombrie”, nota Emil Boc în septembrie 2020, când anunța sutele de proiecte finalizate.

lucrările nu au fost încheiate nici măcar cu prilejul Zilei Naționale

va fi șantierul închis măcar cu ocazia Micii Uniri din 24 ianuarie 2021?

Și strada Tipografiei se regăsește în aceeași situație: modernizarea s-a împotmolit spre final.

CITEȘTE ȘIStrada Tipografiei, degradată înainte de a fi terminată – modernizare pe fonduri europene, în pur stil românesc

Motiv pentru care edilul Emil Boc a inaugurat doar strada Regele Ferdinand, chiar dacă proiectul de modernizare a străzilor din centrul municipiului Cluj-Napoca include și str Sextil Pușcariu, Emile Zola, str Tipografiei și scuarul CEC. 

Valoarea totală a proiectului este de 23.056.185 lei, contribuția proprie a municipiului Cluj-Napoca fiind de 1,6 milioane lei.

Contractul de proiectare cu execuție lucrări nr. 253257 s-a atribuit, în data de 14.05.2019, executantului Asocierea SC DIFERIT SRL şi SC NV COSTRUCT SRL, iar termenele de realizare sunt 2 luni pentru proiectare şi 11 luni pentru execuția lucrărilor, de la data emiterii ordinelor de începere.

Implementarea proiectului - în totalitatea sa, deci și cu celelalte străzi care fac parte din proiect - are termen de finalizare 31.05.2021.

Potrivit informațiilor înscrise pe panoul de șantier, termenul limită pentru executarea lucrărilor de betonare-modernizare a scuarului CEC, a fost ușor depășit: data finalizării construcției: 19.10 2020. 

Adauga comentariu