S-a împuțit centrul Clujului. Compania de Apă „Someș” nu știa nimic

Zona Magazinului Central din Cluj-Napoca a fost împuțită de un maldăr de "ceva" ieșit pe trotuar. În cursul dimineții de ieri a „explodat” dintr-un canal o mare cantitate de materie urât mirositoare care s-a scurs maiestuos pe trotuar, îmbiind porumbeii la un mic dejun frugal (deşi materia e mai apreciată celor din administraţia locală care o consumă cu polonicul). Admiraţi imaginile:


Surprinzător sau nu, cei de la Compania de Apă „Someș” Cluj nu știau despre ce este vorba. Înainte de a face o verificare, aceștia ne-au spus că nu personalul lor este responsabil de mizeria produsă public, ci probabil ar fi „mâna” gunoierilor de la Rosal care şi-ar fi deversat mizeria ilegal la canal. După verificare ne-au transmis că au curățat și au spălat, ca și cum nu ar fi fost obligația lor. Ci doar bunăvoinţa lor.

„Nu Compania de Apă a lăsat acel gunoi pe Ferdinand (Central), cu toate acestea personalul nostru a spălat și curățat strada”, transmite Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă „Someș”

Dar noi am mers pe firul acuzaţiilor. Dacă cineva s-a deversat ilegal, undeva trebuie să existe o plângere, ceva. La Poliția Cluj nu există nicio sesizare legată de rețeaua publică de canalizare care ar fi fost folosită abuziv de Rosal, cei care se ocupă de colectarea deșeurilor și asigurarea curățeniei stradale în zona centrală, suspecţii de serviciu - cum s-ar zice.

Ne întrebam de ce personalul de la apă-canal nu a depus o sesizare pentru a se putea lua măsuri împotriva celor care au abuzat de instalaţiile din proprietatea lor, munca oamenilor lor, banii lor?

Dar am încercat să luăm un un punct de vedere de la Rosal, să vedem ei ce părere au despre acuzaţiile care le sunt aduse. Doar că domniile lor sunt atât de ocupate să nu facă mai nimic în Cluj-Napoca pe partea de curăţenie stradală, încât ne-au dat şi nouă „ocupat” la telefon. Vom reveni cu punctul lor de vedere, dacă există aşa ceva, atunci când vor binevoi să comunice cu noi aceşti ocupați doar cu număratul unor bani care nu li se prea cuvin la cât efort cu curăţenia mimează pe străzile alocate lor din municipiu.

Apropos, Primăria, când se refac licitaţiile pe curăţenie stradală, când vedem şi noi câţi bani s-au dat pentru nimic în acest ultim deceniu de când Rosal şi Brantner mimează implicare?

Adauga comentariu