Prime Beef Transilvania, o firmă cu un singur angajat, construiește, în Sâncraiu, o fermă de vaci și un abator în valoare de peste 7,4 MILIOANE LEI

O investiție mare urmează să fie realizată în comuna Sâncraiu din județul Cluj de firma Prime Beef Transilvania din Cluj-Napoca. Este vorba despre o fermă de vaci și un abator. Săptămâna aceasta, lucrările au fost scoase la licitație. Valoarea totală a investiției este de peste 7,4 milioane lei, fără TVA. O parte din bani (aproximativ 2,3 milioane lei) vor fi obținuți prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, restul sumei nefiind eligibilă pentru această sursă de finanțare.

Prime Beef Transilvania Cluj-Napoca este deținută de Ștefan Bogdan Petruța (51%) și Paul Alexandru Șerban (49%). Firma a fost înființată în 2018 și are obiect de activitate creșterea bovinelor. Încă de la începerea activității, compania celor doi a mers pe pierdere: 2.800 euro pierdere în 2018, 47 mii euro pierdere în 2019 și 35 mii euro pierdere în 2020. În primii doi ani de activitate cifra de afaceri a fost zero, iar anul trecut a fost 359 euro. Firma are un singur angajat.

Cei doi mai sunt asociați la alte 5 firme, dar toate sunt pe pierdere în ultimii ani cu excepția City Real Estate (obiect de activitate închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate) – asociat unic Paul Alexandru Șerban. Această firmă a avut anul trecut profit de 72.600 euro.

Investiția din Sâncraiu se va realiza pe următoarele obiecte: adăpost vacă și viței, adăpost îngrășare bovine, abator, corp filtru administrativ, fabrică de nutrețuri combinate, silozuri, moară, bazin stocare dejecții, platforme incintă. Împrejmuire teren, rețele exterioare.

Suprafața pe care se va realiza investiția este de aproximativ 1 hectar, din care suprafața construită este de peste 6.400 mp. Adăpostul pentru vite ocupă suprafața de peste 2700 mp, iar abatorul se va construit pe aproximativ 300 mp.

Se va realiza și o împrejmuire a terenului pe 550 metri liniari, cu 5 porți de acces în incintă cu deschidere de 5 metri și o poartă de acces de 1 metru pentru acces pietonal.

Alimentarea cu apă a investiției se va face de la două puțuri forate. Prin proiect s-au stabilit soluții de realizare a rețelei de canalizare menajeră, respectiv tehnologică.

Adauga comentariu