PREMIERUL LĂSAT SINGUR ÎN FAȚA MOȚIUNII: Klaus Iohannis pleacă din țară, în ziua moțiunii de cenzură împotriva lui Florin Cîțu

Preşedintele Klaus Iohannis participă, marţi şi miercuri, la Brdo (Slovenia), la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul UE-Balcanii de Vest. Situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China se află printre temele de discuţie la reuniunea Consiliului European. Astăzi, de la ora 12.00, va începe ședința în care se va vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

Potrivit programului anunţat de Administraţia Prezidenţială, Klaus Iohannis va participa, marţi, de la ora 20.20, la reuniunea informală a Consiliului European, iar miercuri la Summitul Uniunea Europeană (UE) - Balcanii de Vest, de la ora 10.30.

Pe agenda reuniunii Consiliului European, principalul subiect de discuţie vizează rolul Uniunii Europene la nivel global. În acest context, vor fi abordate situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia (AUKUS), precum şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China.

La Summitul UE-Balcanii de Vest vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar.

Adauga comentariu