Politicienii clujeni care își uită Clujul. Pămpălăii de Mircea Abrudean și Sergiu Hossu plus nesimțiții de parlamentari clujeni au uitat de clujenii care s-au sacrificat în centrele de vaccinare

Acum două săptămâni, îmi scrie o biată femeie, rugându-mă să fac ceva prin puterea pe care o am ca ziarist și să sensibilizez autoritățile și reprezentanții politici ai clujenilor cu privire la faptul că eroii clujeni care s-au sacrificat în centrele de vaccinare, expuși în plină pandemie și care lucrează în ture, nu și-au primit banii de  circa 4 luni.

Am tras un prim semnal de alarmă în Ziar de Cluj acum circa o săptămână. Li s-a rupt tuturor parlamentarilor clujeni de necazul oamenilor. Mutul de Moisin, ipocritul de Băltărețu, impresionista de Murariu, papagalul de Achimaș, mare doctor, Majestatea sa Dîncu, fraierul ăla de Coleșa, parlamentar AUR, nesimțita de Cristina Burciu, fătălăul social-media Radu Molnar și guvidul Sabin Sărmaș, dar și prea ocupatul Csoma Botond și-au continuat somnul parlamentar, ori concediul plăcut pe care îl au după o sesiune parlamentară în care au încasat indemnizații și diurne de mii de euro pe lună.

Biata femeie a revenit azi-dimineață cu un email, transmițându-mi nu numai că nu li s-a rezolvat problema, ci că sunt la capătul puterilor cu toții și nimeni nu le dă niciun răspuns. Dar ce răspuns să primească bieții eroi clujeni, când prefectul UDMR al Clujului, Tasnadi Szilard, este mai ocupat să meargă la cocktailuri la Chios, unde se adună nimurucii Clujului, decât să pună mâna pe telefon și să îl f... în gură pe alcoolistul de Florin Câțu! 

Indignat de situația creată, am rugat-o pe Mihaela Trif să îl sune pe domnul prefect, care, ca întotdeauna, are câte o scuză, care întotdeauna are câte o vorbă bună, care nu valorează nimic, asta pentru că și Tasnadi este un impotent politic. Să vă și spun de ce îl acuz de impotență politică pe Tasnadi, care este atât de neînsemnat în Palatul Victoria, încât îl recunosc cei din SGG numai dacă zice că e prefect de Cluj, căci Clujul înseamnă ceva la Palatul Victoria, și nu pentru că o fi Tasnadi mare sculă pe basculă! Pentru că am dat câteva telefoane la administrația județului Bistrița-Năsăud, județul ăla mic care tocmai și-a inaugurat heliportul din fața unui spital județean superdotat, ca să aflu că acolo prefectul județului și Radu Moldovan, președintele CJ Bistrița-Năsăud, au avut mai mult bun-simț, s-au implicat mai mult și au fost mai eficienți în rezolvarea problemei naționale.

În timp ce amărâții care s-au spetit în centrele de vaccinare de la Cluj, și cărora le datorăm una dintre cele mai înalte rate de vaccinare din țară, nu și-au luat banii de 4 luni, ei bine, cei de la Bistrița au întârzieri de doar 45 de zile, mai mult decât decent față de haosul general din țară. Asta înseamnă, băi puleților de politicieni, să fii în slujba județului și a cetățenilor!

Inevitabil gândul mi-a zburat la alte două moluște politice, ambii clujeni implementați politic la vârful Palatului Victoria. Unul e Mircea Abrudean, ditamai adjunct în Secretariatul General al Guvernului, și altul e Sergiu Hossu. Bă, ăsta ultimul, chiar șeful Cancelariei Prim-ministrului! Acestor doi nesimțiți li s-a rupt în rect de necazul celor de la Cluj!

Primului i s-a rupt rectul lui Abrudean, care freacă menta în incinta SGG și râd toți de el acolo cât de fraierică-geamantan e! Om care ar fi trebuit să fie direct la gâtul lui Câțu și să-i ceară rezolvarea problemei.

Al doilea bou-vagon e Sergiu Hossu, care nu are nicio scuză. Băi, cât de nesimțit să fii, când tu ești șeful Cancelariei Prim-ministrului și te vezi cel mai des cu șeful executivului, să nu încerci să pui o vorbă bună, să disloci o decizie și să rezolvi problema clujenilor care, și prin votul lor, te-au trimis acolo!

Să vă dea Dumnezeu sănătate, Abrudene și Hossule, după marea voastră eficiență politică! După 24 de ani de presă, mă tot mir cum pot fi atât de idiot să am vreo speranță că vreunui politician clujean plecat spre București în funcții și demnități înalte îi va mai păsa vreo secundă de județul său, îi va mai păsa de Cluj! În cele șase runde de parlamentari din ultimii 24 de ani, toți s-au comportat ca niște loaze, poate cu excepția lui Emanuel Ungureanu!

Toți miniștrii pe care i-a avut Clujul, în afară de Rus și Dîncu, și-au băgat pixul în Cluj! Marius Nicoară, Horea Uioreanu, analfabeta de nevastă-sa, Radu Zlati, zeci și zeci de atârnători parlamentari care au făcut de rușine Clujul și nu și-au mai întors niciodată privirea spre acest județ, doar au mimat că le pasă! Ultima mangafa politică este chiar ministrul Adrian Oros de la Agricultură, care pur și simplu pare născut în Vâlcea, atât de tare ignoră Clujul! Daniel Buda, europarlamentar de Cluj la al doilea mandat, freacă oile la ovare și dă lecții politice USR, dar și lui i se rupe de Cluj! În fine, cea mai mare dezamăgire pentru mine este Rareș Bogdan, un om care nu a avut bunul-simț atunci când a ajuns în topul politicii nici măcar să-și deschidă un birou de europarlamentar la Cluj, darămite să dea vreo mână de ajutor județului! Rareș a reușit performanța să mă dezamăgească inclusiv ca fost patron de presă și jurnalist, știind cât de greu le este tuturor din presa locală clujeană. Aidoma altor politicieni cu obraz gros, Rareș Bogdan nu a ridicat niciun deget pentru foștii lui confrați. Repet, chiar dacă știa foarte bine cât i-a fost și lui de greu să cerșească pe la oameni de afaceri analfabeți sau zgârciți câțiva lei pentru supraviețuirea ziarului Ziua de Cluj. Să-ți fie rușine, Rareș! Să-ți fie rușine, Sergiu! Să-ți fie rușine, Mircea! Să vă fie rușine tuturor! Sunteți niște clujeni care ați uitat de Cluj! Dar eu nu o să uit niciodată asta!

PS: Atat de influenti suntem la Ziar de Cluj, incat, sunand dimineata la Hossu sa il intrebam de ce nu isi da demisia (singurii din presa locala care au avut ideea), l-am transformat in subiect national. Si si-a dat demisia acum o juma' de ora.

 

Comentarii

Maria Voican

07.09.2021 17:25

Va citesc si ma simt la fel de bine ca atunci cand reusesc sa pun mana pe o carte buna, sa zicem scrisa de Jo Nesbo.
Excellent!
Jos palaria!

Adauga comentariu