Poliția din Florești i-a suspendat permisul auto al afaceristului Ștefan Gadola: „Nu m-a deranjat că mi-au suspendat permisul. Eu merg mult pe jos și am șofer”

Afaceristul clujean Ștefan Gadola s-a ales cu permisul auto suspendat, după ce un individ din Florești a sesizat Poliției că ar fi lovit un stâlp, într-o parcare de pe strada Urușagului. Cei de la Poliția Florești i-au suspendat permisul de conducere pe motiv că afaceristul nu ar fi raportat că ar fi lovit un stâlp delimitator aflat pe domneniul public. Ștefan Gadola s-a conformat și și-a predat permisul de conducere, însă, convins de jurist a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean, contestând măsura dispusă de cei de la Florești. 

„În cursul lunii august a acestui an, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești au fost sesizați de către o asociație de proprietari cu privire la faptul că un stâlp delimitator, din metal, aflat într-o parcare din Florești ar fi fost avariat. Polițiștii au efectuat verificări, reieșind faptul că la începutul lunii iulie a.c., un conducător auto de 68 de ani, din Cluj-Napoca, ar fi acroșat respectivul stâlp, la ieșirea din parcare”, arată cei de la IPJ Cluj. 

Ștefan Gadola: „Nu m-a deranjat că mi-au suspendat permisul. Eu merg mult pe jos și am șofer”

Contactat telefonic, Ștefan Gadola susține că a lovit acel stâlp din neatenție și că nu a știut că trebuia să raporteze la Poliție incidentul pentru că stâlpul s-ar fi aflat într-o parcare a unui supermarket din zonă. Cu toate acestea, afaceristul a predat inițial permisul de conducere și l-a recuperat după ce a dat în judecată Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. 

„Eu încercam să ies din parcare și am virat stânga, moment în care am lovit acel stâlp de fier. Un bărbat care era la geam în blocul din apropiere m-a fotografiat. Nu m-am ascuns în niciun fel. M-am dat jos din mașină și am văzut că mi-am lovit ușa. Nu am știut că trebuia să raportez cuiva incidentul. Le-am predat permisul când mi-au comunicat că îmi vor suspenda dreptul de conducere. Mi-au dat o dovadă, dar juristul m-a convins că au acționat greșit, așa că am contestat măsura și permisul mi-a fost restituit până la o sentință definitivă. 

Am luat legătura cu asociația de proprietari ca să le cumpăr alt stâlp, dar mi-au comunicat o sumă exorobitată, cu care le-aș fi putut renova toată parcarea. Atunci le-am cerut autorizația de construcție în baza căreia au montat-o acel stâlp și n-am mai auzit niciun răspuns de la ei. Și dacă e să rămân fără permis pentru 30 de zile nu e mare lucru. A fost o chestiune de ambiție a polițistului din Florești. Nu m-a deranjat că mi-au suspendat permisul. Eu merg mult pe jos și am șofer ”, a declarat Gadola. 

Ștefan Gadola a fost sancționat contravențional în conformitate cu OUG 195/2002R, iar ca măsură complementară s-a dispus reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 30 de zile. 

 

 

Adauga comentariu