Pistă specială pentru căruțe în Florești, pe DN1

În Cluj-Napoca trotuarul a fost acaparat de mașini, în Florești, pe drumul european, acesta a devenit loc de promenadă pentru căruțe. În ambele situații, pietonii sunt cei care au de suferit, fiind nevoiți să caute alte rute pentru a se putea deplasa. Pe drumul european ei nu pot decât să dea prioritate căruței pentru a putea ulterior să folosească trotuarul. 

DN1E60 este cel mai aglomerat drum din țară, iar alternativa găsită de căruțaș este una ingenioasă care îl va aduce la destinație mult mai repede. Pentru clujenii curajoși, acesta poate reprezenta un mijloc de transport alternativ pentru a evita blocajele zilnice din trafic pe ruta Cluj-Napoca-Florești.

În același timp, trebuie menționat, căruțașul comite o infracțiune, circulația pe drumurile europene fiind interzisă. Dacă ar fi fost remarcat de către un echipaj de poliție acesta ar fi fost amendat. 

Articolul 71 (1) din Codul rutier menționează: sunt interzise accesul si deplasarea vehiculelor cu tractiune animala, a masinilor si utilajelor autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole si forestiere, a animalelor de povara, de tractiune sau de calarie, precum si a animalelor izolate sau in turma pe drumurile nationale, in municipii si pe drumurile la inceputul carora exista indicatoare de interzicere a accesului.

sursa foto: Facebook/TraiescinFloresti-Cluj

Adauga comentariu