Pasajul rutier și pietonal din Mărăști, de pe strada Fabricii, este distrus de infiltrații, la fel ca celelalte pasaje recent reabilitate în orașul cu cea mai bună calitate a vieții

Pasajul rutier și pietonal de pe strada Fabricii, din zona Haltei Clujana, reabilitat în urmă cu mai puțin de 5 ani, este din nou degradat, infiltrațiile de apă scorojind pereții plini de graffiti. Acest pasaj e doar una dintre lucrările de reabilitare din Clujul ”smart” în care majoritatea „modernizărilor” sunt distruse de apă, fie că vorbim de noi parkinguri sau de pasaje.

Pasajul de sub calea ferată de pe strada Fabricii este similar pasajelor pietonale din Mănăștur – a fost renovat numai pentru a fi bifată electoral renovarea. Ulterior, nimeni nu s-a mai interesat de calitatea lucrărilor, de tragerea la răspundere a executantului pentru neconformitatea lor.

În orașul care le oferă locuitorilor cea mai bună calitate a vieții, într-unul dintre cele mai populate cartiere, locuitorii traversează un asemenea pasaj „reabilitat” relativ recent:

Întreaga spoială realizată acum câțiva ani, plătită din bani publici, este măturată acum de infiltrațiile de apă care readuc pasajul la aspectul postdecembrist de „peșteră”:

Nici drumul reabilitat nu este mai prejos. Gropile formate în carosabil par adevărate opere de artă:

Ziar de Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ne informeze cine a fost executantul lucrărilor de reabilitare a pasajului de pe strada Fabricii, din dreptul Haltei Clujana, când a fost efectuată recepția lucrării, cât timp sunt în garanție lucrările și cât au costat. Vom reveni cu răspunsurile municipalității.

Adauga comentariu