Parcul din Cluj care nu mai are niciun farmec pentru că primești amendă în milioane de lei grei și ești întâmpinat cu un WC cu ușa larg deschisă - FOTO

Dacă vă e dor de perioada Epocii de Aur, e suficient să faceți o mică plimbare până în cartierul Mărăști, pe strada București, în Parcul Farmec. Totul a împietrit aici în anii '70-'80. Nici Farmec, fostul proprietar și administrator, nici Primăria, actualul administrator nu au făcut nimic. Locul este plin de gunoaie, băncile sunt rupte, gardurile vii au crescut nepermis de mult, în locul de joacă pentru copii este pietriș, în loc de nisip, iar Canalul Morii care curge în spatele parcului este năpădit de buruieni. La una din intrări ești întâmpinat de un WC ecologic cu ușa larg deschisă. 

parc farmec marasti

În acest parc, nu ai voie să faci nimic: nici să calci iarba, nici să mergi cu bicicleta, nici să îți plimbi câinele. Dacă cumva îndrăznești să nu respecți aceste reguli, vei fi amendat cu minim 1.000.000 lei și maxim 15.000.000 lei sau cu minim 100 lei grei și maxim 1.500 lei grei. 

parc farmec marasti

Nu există nici măcar un gard de protecție în apropierea locului de joacă. Părinții sunt nemulțumiți de felul în care arată parcul. Se tem să vorbească în fața camerei de filmat. O bunică aflată la plimbare cu nepoata afirmă că în fiecare zi este plin în parc de persoane de etnie rromă, care lasă mormane de gunoaie în urma lor și fac scandal.

parc farmec marasti

parc farmec marasti

Chiar la jumătate de oră de la discuția noastră cu femeia, au apărut câțiva adolescenți, cu kilograme în plus și au început să "escaladeze" aparatele de joacă și leagănele. Deși în parc erau mai mulți părinți cu copii, nici unul nu le-a făcut observație tinerilor. Ne întrebăm unde erau totuși polițiștii locali? Se ascundeau oare de caniculă?

parc farmec marasti

parc farmec marasti

parc farmec marasti

Și cei veniți din afara orașului observă cât de rău arată parcul. 

"Arată cum arată. Mesele astea arată într-un fel că lasă de dorit. La câte impozite plătește lumea ar trebui să arate altfel. Eu îs din Cojocna și tot cam așa arată parcurile și acolo. Ce pot să mai spun? Primarii sunt așa cum sunt", este de părere Gheorghe Lacu.

parc farmec marasti

Pe cetățenii din zonă îi deranjează și împrejurimile parcului. Oamenii speră că Primăria va lua totuși măsuri, cel puțin în cazul Canalului Morii. 

"Vă rog frumos să îi spuneți la domnu' Boc, primaru' nostru să facă curățenie pe canal că e dezastru aici și tot canalul roată. Nu pune nimeni osu'. Eu în spatele casei eu îmi fac curat, nu alții. Și parcul e cam dezastru, nu e așa curățenie ca atunci când l-o întreținut Farmec. Atât vreau să spun", afirmă Teodor Feșnic.

parc farmec marasti

parc farmec marasti

parc farmec marasti

parc farmec marasti

Reprezentanții Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei spun că Parcul Farmec este nu este al Primăriei, ci că este proprietate privată și că nu pot să intervină decât cu controale ale Poliției Locale. Cu toate că angajații Primăriei afirmă că nu este parcul lor, la una din intrările în parc tronează o plăcuță pe care scrie negru pe alb "Primăria Cluj-Napoca". Indiferent al cui este parcul, este la fel de grav că nimeni nu a luat măsuri. 

Adauga comentariu