Pandemia divide Europa si Romania – in Cluj-Napoca, liber la festivaluri cu zeci de mii de participanti. In Bucuresti, evenimente similare sunt anulate

Peste trei luni, unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din Europa – UNTOLD, se reia, dupa aproape doi ani de absenta. In alte tari, evenimente similare ca numar de participanti au fost amanate pentru 2022 din cauza riscului de imbolnavire. De asemenea, artisti importanti din intreaga lume si-au amanat turneele de anul acesta pentru 2022. Practic, pandemia a impartit lumea concertistica in doua tabere.

De cateva zile, organizatorii UNTOLD au anuntat cu mare bucurie ca in perioada 9-12 septembrie are loc editia din acest an a festivalului. Intr-adevar, in Cluj-Napoca, rata de vaccinare este de aproximativ 50%, incidenta este cu mult sub 1%, dar asta nu inseamna ca pandemia s-a sfarsit. Este doar intr-o vacanta de vara. Fie presiunea pusa de organizatori pe Guvern, fie presiunea pusa de primarul Emil Boc pe guvernantii colegi de partid au dus la reluarea festivalului din ratiuni economice. Atat organizatorii cat si orasul au pierdut mult ca urmare a absentei zecilor de mii de festivalieri de anul trecut. Vom vedea in toamna daca vizita a zeci de mii de oameni va duce la cresterea numarului de imbolnaviri in Cluj-Napoca.

Sa vedem insa ce fac alte festivaluri si artisti din Europa. De exemplu, cunscuta trupa americana de metal, Slipknot, si-a amanat turneul si in acest an, dupa ce anul trecut a fost anulat tot din motive de pandemie. Bucurestiul se afla pe harta turneului americanilor.

„Dragii nostri,

Asa cum probabil era de asteptat, din cauza situatiei epidemiologice la nivel mondial, turneul SLIPKNOT care urma sa treaca si prin Romania se reprogrameaza in 2022, inclusiv data de la Bucuresti.

Noua data a concertului este 20 iulie 2022 iar locatia ramane tot ROMEXPO. Biletele raman in continuare valabile.

Toti speram ca pana la inceputul verii acestui an pandemia sa ia sfarsit si sa putem reveni la normalitate, dar, din pacate starea de incertitudine se prelungeste si tot mai multe tari nu stiu daca isi pot deschide granitele pentru artisti si staff-ul acestora.

Va multumim pentru ca ati avut incredere alaturi de noi si ca ati cumparat sau pastrat biletele si regretam ca nu putem tine acest eveniment in 2021 alaturi de voi.

Aveti grija de voi, va multumim pentru suport si ne auzim curand”, au anuntat, astazi, organizatorii.

Wacken Open Air din Germania, festival care anual aduna zeci de mii de iubitori de muzica rock, s-a amanat pentru 4-8 august 2022.

Insa, alte festivaluri au loc anul acesta. Este cazul fratelui mai mare al Untold, Tomorrowland din Belgia, care are loc la finalul lunii august. Let It Roll, un festival din Cehia, se desfasoara la jumatatea lunii iulie.

sursa foto: letitroll.eu

Adauga comentariu