„Nu scapă nici un garaj nedemolat!”, a declarat astăzi Boc. Pe noile locuri de parcare rezultate, se vor planta și copaci și puncte menajere, ca mașinile să fie răhățite din toate părțile

În Cluj, demolarea garajelor e în toi. „Nu scapă nici un garaj nedemolat!”, a declarat astăzi primarul Emil Boc, în cadrul obișnuitei emisiuni radiofonice, la care participă joia pentru a ne reaminti cât de bun edil este.

Boc a precizat astăzi că, la 3 garaje dărâmate, se câștigă minimum un loc de parcare. Însă, printre locurile de parcare vor fi plantați și copaci, și puncte menajere îngropate, așa că ce se câștigă teoretic, practic se pierde.

Teoretic, ce spune primarul sună bine: nu vom mai avea în Cluj vechile garaje comuniste, ci parcări moderne și verzi la sol, cu copaci și puncte menajere noi.

Practic, ce promite primarul este un dezastru pentru proprietarii de mașini. În parcare, numai de copaci nu ai nevoie, să ți se răhățească păsările pe mașină, să îți corodeze vopseaua. Nu ai nevoie, de asemenea, printre mașini, nici de ghene de gunoi, din preajma cărora vântul să îți zboare pe autoturism diverse deșeuri, ghene care să pută și să zemuiască.

În condițiile în care vara avem parte de vijelii spontane cu grindină și cu vânt care rupe copacii, garajele comuniste, așa urâte cum erau, protejau mașinile. În loc să amenajeze ghene de gunoi în locul garajelor demolate și să planteze pomi unde nu e cazul, Primăria ar trebui să monteze copertine în noile parcări, ca mașinile să fie ferite de soarele arzător, de grindină, de tot ce vine devasator din cer, în condițiile climei apocaliptice care ne paște.

Ori, la fel de accelerat cum demolează, ar trebui ca Primăria să și construiască parkinguri. Ce sună bine la radio, nu sună deloc bine pe teren!

„În Zorilor, când se demolează garajele de pe Cireșilor? În special în zona blocurilor numerele 6-8 unde, spun niște domni de acolo, că, de fapt, din vreo 20 de garaje, vreo 6 sunt folosite pentru parcat mașini, restul pentru borcane cu castraveți”, a fost interpelat Emil Boc astăzi de moderatorul emisiunii la care edilul participă săptămânal.

„Toate garajele se desființează. Și în Zorilor este o platformă prevăzută pentru desființare, totul depinde de rezolvarea situației juridice, Adică, nu ne putem permite ca dintr-o platformă de 20 de garaje, unul să fie cu revendicare în instanță de proprietar, pentru că nu poți să desființezi niciunul și se blochează în totalitate.

Dar, așa cum am demonstrat, ritmul de demolare a garajelor este accelerat și nu scapă nici un garaj nedemolat din Cluj!”, a declarat primarul.

„Țineți ritmul, după demolare, cu amenajarea parcărilor? Am văzut niște date statistice, într-adevăr, se câștigă un număr cât de cât bun de parcări prin desființarea garajelor”, a mai fost întrebat edilul de către moderatorul emisiunii.

Un loc la 3 locuri de parcare minim se câștigă. Evident că, la câteva locuri, punem punct gospodăresc îngropat, să poată mașina de gunoi intra decent, pentru că în foarte multe locuri, după cum vedeți, nu poate intra mașina de gunoi din cauza garajelor și a parcărilor din zonă. Și, atunci, cu ocazia asta, se amenajează punct gospodăresc îngropat, decent, se mai pun, se plantează arbori în zonele respective și capătă o formulă decentă.

Puteți să mergeți acuma să vedeți în tot orașul, unde am amenajat, începând cu zona Mărăști, unde am început prima dată, dar și în celelalte părți, unde lumea apreciază restructurarea urbană care a avut loc după ce s-a făcut această demolare a garajelor. Care, repet, va continua!”, a conchis primarul Boc.

Adauga comentariu