Nepotisme la ISU Cluj: generalul Moldovan și-a promovat nepotul într-o funcție de comandă

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Avram Iancu” al județului Cluj, generalul de brigadă Ion Moldovan și-a numit nepotul în funcția de adjunct al comandantului Detașamentului 1 de pompieri Cluj-Napoca. Sublocotenentul Andrei Bărăian a fost avansat de unchiul său, iar generalul Moldovan susține că era singurul care putea fi numit în funcția respectivă. 

”Da, Bărăian Andrei este nepotul meu. Este copilul lui soră-mea. A terminat facultatea de pompieri și a fost repartizat la ISU Cluj. Eu l-am avansat în funcția de adjunct al comandantului Detașamentului 1 de pompieri, dar nu consider că este conflict de interese. Dacă eu sunt comandantul acestei unități, credeți că nepotul meu nu poate să ocupe o funcție de comandă, datorită faptului că suntem neamuri? Întreb și eu așa”, a declarat pentru Libertatea.ro Inspectorul șef al ISU Cluj. generalul Ion Moldovan.

Generalul Moldovan recunoaște că există și alte cazuri de rude care lucrează în cadrul ISU Cluj, soți, copii sau nepoți. 

”Nu știu câte cadre din ISU Cluj sunt rude. N-am făcut o analiză. Sunt câteva cazuri particulare de soț, soție, copii, nepoți, pe care le pot explica.
Citeşte întreaga ştire: Și la ISU Cluj se lucrează în familie. Șeful și-a promovat nepotul: „Era singurul cadru militar care putea fi împuternicit”,  a menționat generalul Ioan Moldovan.

Sursele din Ziar de Cluj spun că la nivelul Inspectoratului este foarte cunoscută relația dintre inspectorul șef și nepotul său, Andrei Bărăian: ”Bărăian este ținta glumelor tocmai pentru că se știe în tot Inspectoratul că el este nepotul șefului, însă se impică foarte mult la locul de muncă. Sigur Ioan Moldovan va da explicații pentru că l-a împuterncit. Sunt mulți cei care merită funcția pe care a obținut-O Bărăian, dar rămâne de văzut dacă așa e cum a declarat generalul Moldovan că doar nepotul lui era singurul care putea fi împuternicit.”

Andrei Bărăian a fost împuternicit pentru o perioadă de șase luni, urmând ca mai apoi să fie organizat examen, iar în funcție de rezultate acesta va fi sau nu menținut pe post. 

Adauga comentariu