Modificări la Centura Metropolitană. După ce Boc s-a bătut cu pumnul în piept că va face centura, CNAIR schimbă colaborarea cu primăriile

După ce ani la rând, Emil Boc a bătut apa în piuă că va construi centura metropolitană și a făcut presiuni asupra autorităților de la București să autorizeze mai repede acest proiect, CNAIR schimbă din mers documente și protocoale. La finalul lui octombrie, CNAIR a avizat traseul centurii, iar acum modifică protocolul de colaborare cu primăriile din Cluj. În ședința de Consiliu Local de marți, 10 decembrie va fi aprobată această modificare prin care CNAIR se va ocupa de toate demersurile pentru realizarea centurii.

“Asocierea dintre UAT Municipiul Cluj-Napoca, comuna Gilău, comuna Florești, comuna Apahida va realiza în condițiile legii, studiul de fezabilitate și documentația tehnică pentru autorizația de construire/proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire pentru întregul traseu al Centurii Metropolitane Cluj-Napoca care figurează în Master Planul General de Transport al României sub denumirea de Drumul Trans Regio Gilău Apahida și va acorda asistență CNAIR pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare. CNAIR va întreprinde toate demersurile legale pentru realizarea obiectivului de investiții Drum Trans Regio Gilău Apahida după predarea de către Asocierea UAT Municipiul Cluj-Napoca, comuna Gilău, comuna Florești, comuna Apahida a studiului de fezabilitate și a proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire”, se arată în proiectul de hotărâre referitor la modificarea protocolului.

Conform protocolului de colaborarea încheiat în noiembrie 2017, Primăria Cluj-Napoca era responsabilă de obținerea avizului comisiei tehnico-economice din cadrul CNAIR la faza de stabilire a variantei de traseu (cu indicarea numărului și tipurilor de intersecții, poduri, pasaje etc.), iar CNAIR era responsabilă de acordarea sprijinului necesar îndeplinirii de către părțile semnatare a responsabilităților asumate prin Protocolul de colaborare. Din acest motiv, documentația pentru stabilirea traseelor a fost trimisă către CNAIR. Avizul CNAIR pentru stabilirea traseelor a fost transmis în noiembrie 2019.

Adauga comentariu