Modernizarea Parcului Feroviarilor, blocată de lipsa resurselor financiare: „Totul ține de finanțare. În lipsa unui buget, așteptăm”

Parcul Feroviarilor, un proiect de modernizare așteptat de clujeni, continuă să rămână în delăsare, chiar dacă a fost preluat de Primăria Cluj-Napoca încă din anul 2017. Localnicii din zonă sunt nemulțumiți de ritmul extrem de lent în care acționează autoritățile locale: promisiunile au fost dublate de reclama virtuală, însă zona Parcului Feroviarilor pare să fi intrat în uitare.

„Se plâng pe bună dreptate, pentru că concursul de soluții pe care noi l-am câștigat a fost organizat în 2018.

În 2020, noi am predat proiectul tehnic și de atunci au fost înregistrate niște proceduri de achiziție a lucrărilor de execuție, s-a stabilit constructorul.

Și așteptăm, în lipsa unui buget, din câte înțeleg, pentru acest proiect. Aceasta este principala motivație pentru care lucrurile acolo nu au demarat. 

În rest, probleme de ordin tehnic sau de avize, nu au existat. 

După, soluția de concurs a fost implementată în proiect, în proiectul tehnic, fără probleme. Și fără a schimba soluția inițială câștigătoare, ceea ce este destul de rar, de obicei, în astfel de situații. 

Deci totul ține de finanțare, a declarat arhitectul Vlad Rusu.

Proiectul Parcului Feroviarilor a fost contractat de Primăria Cluj prin concurs de soluții, la peste 550.000 lei, în 2018, câștigător fiind biroul de proiectare al arhitectului Vlad Rusu.

CITEȘTE ȘINord Conforest a câștigat licitația pentru modernizarea Parcului Caragiale

Lucrările ar urma să fie executate de Nord Conforest SA, firmă ce a câștigat licitația și pentru modernizarea Parcului I.L. Caragiale din Cluj-Napoca. 

CITEȘTE ȘI: Turnul Pompierilor stârnește „dezamăgire”. Șantierul intră în conservare până la anul

Deși Parcul Feroviarilor a intrat în proprietatea Primăriei în urmă cu patru ani de zile, din 2017, lucrările de modernizare ar putea debuta abia la finalul lui 2021, potrivit estimărilor optimiste ale reprezentanților administrațiai locale. 

Contractul privind amenajarea Parcului Feroviarilor este în valoare de 43.2 milioane de lei, bani din fonduri europene. 

Durata de realizare a investiției este estimată la un termen de 22 de luni.

Proiectul câștigător al concursului de soluții realizat în parteneriat cu O.A.R. implică reorganizarea și modernizarea unei suprafețe de 5,34 ha.

În noul parc urmează să fie amenajate 2 lacuri artificiale, vor fi plantați arbori și arbuști, instalate echipamente de joacă și fitness în aer liber, mobilier urban modern, rastele pentru biciclete, iluminat public LED, sistem de irigații inteligent.

CITEȘTE ȘI: În contextul modernizărilor întârziate, viceprimarul Dan Tarcea se plânge pe Facebook de starea deplorabilă a parcurilor

 

Adauga comentariu