Mircea MICLEA: Se iau decizii pentru a proteja interesele celor care sunt la putere, nu în favoarea copiilor

Noi restricții intră în vigoare de luni, în cotextul pandemiei de COVID-19. Certificatul verde va reprezenta posibilitatea de acces în mai toate locurile, iar nunțile și botezurile sunt interzise, pentru nevaccinați se aplică carantina de noapte, iar elevii din școlile de stat intră în vacanță de cel puțin două săptămâni. Psihologul clujean Mircea Miclea, fost ministru al Educației, a apreciat aceste măsuri drept „politicianiste” și a arătat că, din nou, elevii suportă consecințele unor politici inadecvate. 

„Din nou asistăm la o situație în care deciziile sunt luate mai degrabă în funcție de interesele politice.

Aducem atingere sau prejudicii copiilor și nu aducem atingere celor care ar putea să influențeze voturile sau care merg la diverse pelerinaje sau spectacole. Practic, e mai ușor să închizi școlile, pentru că copiii nu votează, în schimb e mai greu să interzici pelerinajele în diverse locuri și diverse spectacole.

Din păcate, este o decizie politicianistă, nu în favoarea copiilor și nici măcar nu este fundamentată.

Se iau decizii pentru a proteja interesele celor care sunt la putere", a declarat Mircea Miclea în intervenția sa la emisiunea Ora de profit, cu privire la vacanța prelungită decisă pentru elevi.

Agenda internă prevalează asupra intereselor naționale 

Campania eșuată de vaccinare a fost explicată de profesorul Mircea Miclea prin dezinteresul politicienilor pentru problemele populației și preocuparea pentru luptele de partid:

„Explicația este la cheremul oricui, cred, care are o minte cât de cât lucidă:

Se pare că cei care sunt la putere sunt interesați mai degrabă de luptele lor interne și de supremația în interiorul unui partid, decât de interesele naționale.

Asistăm cu neputință, din păcate, la această situație în care o agendă internă, a unui partid mai ales, a confiscat toată atenția publică și toate resursele în detrimentul unor probleme naționale, referitoare la sănătate și educație.

Aceasta este explicația: agenda internă prevalează asupra intereselor naționale”, a detaliat Mircea Miclea. 

Fostul ministru al Educației a accentuat ideea lipsei de credibilitate a autorităților:

„Principala cauză a acestei rate reduse de vaccinare este lipsa de credibilitate a celor care au lansat mesajul și nu atât în educația populației”, a subliniat psihologul Mircea Miclea. 

CITEȘTE ȘI: Mircea MICLEA, despre eșecul vaccinării: Principala cauză este lipsa de credibilitate a autorității. Nu pot fi credibile niște autorități care spun să te vaccinezi, dar care fac congrese cu 5.000 de oameni într-o sală

Mircea Miclea este profesor la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației Universitatea „Babeș-Bolyai”. Este fondatorul școlii cognitive în psihologia românească, fost ministru al Educației în perioada decembrie 2004 – noiembrie 2005, președinte al comisiei prezidențiale care a realizat Raportul pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniile educaţiei şi cercetării, – o diagnoză a întregului sistem de învățământ din România.

Citește în continuare pe profit.ro

 

Adauga comentariu