Luna aceasta vă veți putea bucura online de 7 spectacole din repertoriul Teatrului Național Cluj

Pentru a ne mai descreți frunțile, Teatrul Național din Cluj-Napoca va difuza online, în luna martie, pe site-ul instituției, o selecție de spectacole din repertoriul mai nou și mai vechi.
 
Difuzarea reprezentațiilor va coincide cu serile obișnuite de spectacol pe scena mare a TNC: în fiecare seară de marți, joi, sâmbătă și duminică, o piesă va putea fi urmărită online pe pagina teatrului (teatrulnationalcluj.ro). Fiecare spectacol va începe la ora 19:00 și va fi disponibil pentru vizionare timp de 23 de ore. 
 
Programul de reprezentații online debutează sâmbătă, 21 martie, cu CHIRITZA ÎN CONCERT, un spectacol-concert de Ada Milea.
 
Citiți o recenzie a piesei aici: „Chichirița în concert” la Teatrul Național Cluj
 
Duminică, 22 martie, veți putea urmări spectacolul „FLORENȚA SUNT EU”, spectacol în regia lui Alexandru Dabija, texte de Gellu Naum și Jules Perahim.
 
Recenzia piesei, aici: La ,,Florența sunt eu”, Teatrul Național reinventează timpul: două ore = o oră și 20 de minute
 
Marți, 24 martie, este programată „INSULA”, spectacol-concert de Ada Milea, după Gellu Naum.
 
„INSULA muzicală a Adei Milea aduce pe scena Naţionalului clujean povestea lui Robinson, cel al lui Gellu Naum, un Robinson singur pe o insulă pustie, dar plină de oameni. Joaca serioasă din piesa de teatru cu acelaşi nume a poetului şi dramaturgului suprarealist român Gellu Naum este un puzzle de întâlniri şi situaţii cu personaje exotice, precum o sirenă, un pirat, un beduin, dar şi numeroşi membri ai familiei pierdute a lui Robinson. Căutările, urmăririle, regăsirile şi, din nou, despărţirile, toate rapide şi aproape mecanice, au în comun singurătatea, la rândul ei pierdută şi apoi regăsită. Ada Milea construieşte, astfel, un concert al singurătăţilor aduse împreună de Gellu Naum, aducând împreună, la rândul ei, vocile şi prezenţa actorilor Teatrului Naţional din Cluj, într-un concert 100% teatral”, explică reprezentanții TNC.
 
Joi, 26 martie 2020: OST (Organic Sound Twist), spectacol de teatru-dans, concept de Andrea Gavriliu.
 
Detalii, aici : ”Organic Sound Twist”, muzica de dincolo de muzică, la Teatrul Național Cluj
 
Sâmbătă, 28 martie, SINGUR PRINTRE MÂRLANI, spectacol de teatru-dans în regia Andreei Gavriliu, după Florin Bican.

„Singur printre mârlani este o satiră care caricaturizează categorii catastrofale, calamități umane, caracterizate prin cacofonia dintre „caterincă“, „panaramă“ și „paranghelie“.

Din latinescul „satura“, care avea sensul de „dezordine“ sau „harababură“, romanii îl utilizau în expresia „lanx satura“, adică un bol plin cu fructe de diferite tipuri. Se poate trage, deci, concluzia că spectacolul este o salată de rime bine scrise de Florin Bican, „veselie, dans, antren“ - vorba dânsului - muzică și mult efort fizic din partea actorilor.

Motto-ul spectacolului este: Am renume mondial, sunt mârlanu' universal!”, explică Andreea Gavriliu.

Duminică, 29 martie, ŠVEJK IN CONCERT, spectacol-concert de Ada Milea, după „Peripețiile Bravului Soldat Švejk” de Jaroslav Hašek.
 
„Svejk în concert” reprezintă un spectacol-concert în stilul clasic al Adei Milea, fiind un motiv de încântare pentru adepții artistei, care a mai produs la Naționalul clujean un alt spectacol relativ identic ca și concepție, „Insula” după Gellu Naum. Cine a savurat „Insula” va aprecia în egală măsură și „Svejk în concert”,  reprezentație cvasi clonată ca stil, mișcare scenică și tonalitate muzicală.
 
Marți, 31 martie, UBU ÎN CONCERT, spectacol-concert de Ada Milea, după Alfred Jarry și Tompa Gábor
 
Citiți aici mai multe detalii despre această piesă: Azi un ou, mâine un bou, poimâine un erou!

Vizionare plăcută și să ne revedem cu bine în sala de spectacole!

Adauga comentariu