Lucrările la noua bază sportivă din Mănăștur ar trebui finalizate în septembrie, dar „La Terenuri” e doar o groapă cu noroi

Primăria Cluj-Napoca a anunțat, în 30 iunie 2020, începerea lucrărilor la Baza sportivă „La Terenuri” din cartierul Mănăștur. „Lucrările vor fi finalizate în luna septembrie a anului viitor”, promitea municipalitatea.

5 luni mai târziu, la începutul lunii decembrie, Ziar de Cluj a filmat șantierul pe care lucrau agale, într-o mare de noroaie, doar două utilaje: un excavator și un camion.

În februarie 2021, primarul Emil Boc declara că stă cu ochii pe șantierul întârziat „ca pe butelie”, amenințând firmele leneșe cu „lista rușinii”:

„Sunt șanse ca anul acesta să fie gata baza La Terenuri. Contractul spune că la începutul lunii septembrie trebuie să fie gata.

Deocamdată, după o întârziere de început, lucrurile revin la normalitate. Am avut o discuție riguroasă și principială cu firma care se ocupă de construcție.

Le-am spus că în acest oraș nu se negociază calitatea sub nicio formă, iar dacă nu vor să intre pe lista rușinii, să stea în termene.

Termene care ne duc la convingerea că poate fi gata lucrarea până la sfârșitul lunii august.

Evident, suntem cu ochii ca pe butelie și vă vom informa dacă nu se țin de cuvânt.

Mai sunt încă câteva luni bune de lucru, partea grea de acum va începe, de lucru, nu în perioada de iarnă, la minus 20 de grade... nu sunt absurd în privința asta”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Suntem deja în luna aprilie, nu mai avem de mult temperaturi sub 0 grade, însă șantierul noii baze sportive e tot la stadiul de groapă cu noroi.

Ziar de Cluj a filmat astăzi cum nu se lucra pe șantierul pe care utilajele își făceau siesta, lucru firesc, doar nu o să fim absurzi în privința asta, să le cerem muncitorilor să lucreze la plus 10 grade, în plină astenie de primăvară:

Potrivit panoului de șantier, perioada de execuție a lucrărilor se întinde pe parcursul a 12 luni calendaristice, din 22 06 2020, până în 22 06 2021.

Lucrările vor fi finalizate peste două luni numai dacă finalizarea va însemna abandonarea lor și schimbarea destinației zonei, din spațiu de agrement în fermă pentru creșterea porcilor mistreți, care s-ar distra de minune în noroaiele amenajate până acum:

În 28 aprilie 2020, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și reprezentanții Asocierii SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL - SC OPENTRANS SRL - SC ELECTROGRUP SA - SC CRIS GARDEN SRL - SC PROSPECT DRILL SRL – au semnat contractul de proiectare și execuție lucrări pentru realizarea obiectivului de investiții: „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, zona „La Terenuri” cartier Mănăștur”, după cum putem citi pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, de unde  mai aflăm:

„Contractul de proiectare și execuție pentru obiectivul „Reabilitare bază sportivă și amenajare parc, zona „La Terenuri” cartier Mănăștur” are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA (5.537.836 euro la 4,8 lei/EUR) din care:

– servicii de proiectare în valoare de 501.360 lei (104.450 euro) fără TVA,

– servicii de asistență tehnică în valoare de 90.680 lei (18.890 euro) fără TVA și

– valoarea lucrărilor de execuție de 25.989.576,15 lei (5.414.496 euro) fără TVA).

Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție).”

La cum se târăsc utilajele pe acest șantier, în ritm de melc ardelean, cele 12 luni de execuție vor deveni 24, dacă e să fim optimiști! Ori, poate, firmele care și-au asumat acest proiect vor face un sprint pe ultima sută de metri și primarul va putea inaugura baza sportivă la timp, dar la stadiul de semifinisat, așa cum a fost dat în folosință parkingul Negoiu învecinat.

Vom sta și noi cu ochii „ca pe butelie”, în tandem cu primarul Boc, și vă vom informa periodic despre stadiile acestui proiect „a la Cluj”.

Adauga comentariu