Lions Club Genesis face anunțul: Începe Festivalul WonderPuck! Concerte, numere de acrobație, spectacole de teatru și ateliere destinate participanților

Cea de-a treia ediție a festivalului stradal WonderPuck, începe în acest weekend la Cluj. Vreme de trei zile, Piața Unirii și Piața Muzeului din municipiu și Castelul Bánffy  de la Bonțida vor găzdui 40 de spectacole de teatru de păpuși și zeci de artiști din nouă țări (Italia, Olanda, Spania, Ungaria, Turcia, Rusia, Republica Moldova și Marea Britanie).

”Suntem la a treia ediție și este tot în creștere, și cu tot mai mare emoție, pentru că vin 9 țări alături de noi. Încercăm să ajutăm cât mai mult și comunitatea, și România să fie văzută afară. Copiii din cluburile Leo ne sprijină atât prin promovare în școlile la care învață, cât și prin voluntariat la festival”, a declarat Monica Marusciac, reprezentant Lions Club Genesis.

Elevii și studenții, tinerii în general sunt una dintre categoriile de public asupra căruia s-au concentrat mai mult organizatorii în acest an: în Piața Muzeului vor fi mai multe spectacole, inclusiv de stand-up comedy. Piața Unirii rămâne dedicată celor mai mici- școlari și preșcolari, în timp ce Bonțida are, ca și anii trecuți, o ”destinație” social-umanitară: vor fi prezentate, în curtea Castelului Bánffy,  spectacole pentru copiii din comunitatea locală, dar și pentru alți copii din medii defavorizate- care vor fi special aduși cu microbuze.

„Totodată, încercăm să dezvoltăm mai mult la această ediție zona de teatru stradal. Vom avea mai multe spectacole itinerante pe Bulevardul Eroilor. De asemenea, în premieră, a decorul festivalului a fost conceput în parteneriat cu artiștii clujeni, motiv pentru care vom avea, in fiecare locație, expoziții ale artiștilor care au gândit special expoziții pe teme tangențiale cu teatrul. Spre exemplu, în Piața Unirii vor fi expuse lucrări supradimensionate ale artistului Florin Marc, iar în Piața Muzeului vor fi, de asemenea, expoziții de fotografie și sculptură semnate de Oana Popp, Elena Ilaș și Florin Marin. La Bonțida, artista Kalló Angéla  va expune o expoziție de măști realizate din fotografii ale castelului”, a completat Lavinia Filip, șef birou marketing Teatrul „Puck”.

Potrivit acesteia, punctul culminant al ediției de anul acesta a WonderPuck va fi SÂMBĂTĂ seara, 14 septembrie, când va fi un spectacol uriaș – „Jack și vrejul de fasole” al Teatrului „Ion Creangă”, urmat de un alt spectacol de tip stradal, „Aripi Colorate”, susținut de trupa Close Act Theatre din Olanda, una dintre cele mai importante la nivel european.

În paralel cu spectacolele de teatru, vor avea loc și concerte, numere de acrobație și o serie de ateliere destinate întregii familii, organizate de echipa unui alt festival dedicat lor, Elementum. WonderPuck va avea și o tombolă pentru copiii care vin la festival cu costume sau măști de carnaval sau, în acest an, în premieră, cu păpuși meșterite de ei din materiale reciclabile. Proiectul este realizat de  Teatrul de Păpuși „Puck”, Asociatia Esua și Lions Club.

Adauga comentariu