LENEA SE PLĂTEŞTE: O judecătoare din Cluj a fost suspendată din funcție pentru patru luni pentru că nu-și motivează deciziile

O judecătoare din Cluj a fost suspendată din funcție pentru patru luni de către CSM. Sancțiunea disciplinară s-a dat din cauză că judecătoarea nu își motiva deciziile. Conform actualdecluj.ro, hotărârea a fost luată miercuri în unanimitate.

Judecătoarea Monica Feneșan de la Judecătoria Cluj-Napoca a fost suspendată din funcție patru luni, sancțiune disciplinară, decizia a fost luată ieri de secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, în ședința publică de ieri. Motivul – ”săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. r) teza I din acelaşi act normativ”, adică legea judecătorilor, după cum arată decizia CSM. Mai exact, ”neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”.

Decizia a fost luată în unanimitate și poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare la completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Adauga comentariu