La Cluj, interesul de grup distracțional organizat este mai presus de interesul public. Ce pandemie?! Să fie paranghelie!

E destul să aruncăm o scurtă privire pe pagina de Facebook a primarului Emil Boc, să înțelegem că la Cluj pandemia s-a încheiat, orașul ”smart” respirând, în aceste zile frumoase de toamnă Delta, un aer festivalier, la fel ca înainte de criza Covid-19 care ne-a arestat pe toți la domiciliu timp de 2 luni anul trecut, care a ucis oameni, a închis afaceri, a distrus vieți și destine.

În Cluj-Napoca există două realități: una a Prefecturii și a DSP-ului, a lumii medicale, o realitate îngrijorătoare, care ne arată că rata de infectare cu Covid crește (incidența a ajuns în prezent la Cluj-Napoca 1,28 la mie, ieri Prefectura a raportat 90 de noi infectați și numai în jur de 500 de noi vaccinați, doar jumătate dintre clujeni s-au vaccinat și centrele de vaccinare își reduc programul din lipsă de doritori). 

Și o altă realitate a decidenților politici, în frunte cu Boc: cea în care tinerii se îmbulzesc la festivaluri - Electric Castle, Untold, coadă și înghesuială pentru donat sânge la primit moca bilet la Untold, Jazz in The Park, The Color Run, CityRocks Bonțida ș.a.

Dacă confrunți cele două realități, nu are cum să nu înceapă să îți crape capul de nervi:

Adică, dacă crește incidența, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Prefectura, DSP-ul și toate comitetele și comițiile posibile de specialiști și de politruci îți impun restricții dintre cele mai drastice și mai absurde - nu mai ai voie să faci sport, să mergi la dentist, la cinema, la muncă, fiindcă locul de muncă ți-a fost închis, dar, la festival, până să crească foarte mult incidența, favorizând creșterea incidenței, e voie!

Priviți imaginile de mai jos, postate de primarul Boc! Jazz in The Park - tinerii stau fără mască, bot în bot. Desigur, în aer liber. Dar ce distanțare socială? Ce reguli? Ce Covid? Varianta Delta, extrem de contagioasă? Vrăjeli pentru fraieri!

The Color Run 2021. Peste 2000 de alergători, care gâfâie bot la bot. Valul patru? Varianta Delta? Fugiți, mă, de-aici! La Cluj e „culoare, mișcare și bună dispoziție”, vorba primarului!

Om în om, copil cu tânăr, condiții excelente, e destul să aibă unul Delta, să ia și alții, să o ducă azi-mâine la școală, la bunici! Și, azi-mâine o să aflăm că nu mai avem locuri la ATI, că nu mai avem voie la restaurant, la cinema, la sală, la dentist, că trebuie să stăm carantinați pentru binele public. Că interesul de grup și sănătatea publică sunt mai importante decât fițele noastre individuale de a face fitness sau de a ne face dinții. Sau de a mai merge la muncă.

Dar noi, cei care mai avem încă un neuron funcțional, vom ști, când vom sta închiși iar în case, de ce stăm: pentru că interesul de grup distracțional organizat a fost mai important decât interesul public al trăitorului de rând din Cluj-Napoca. 

Adauga comentariu