Iubitorii cartii, “instigati” sa iasa in strada

Festivalul International de Carte Transilvania (FICT) isi asteapta cititorii sa ia parte marti, 6 octombrie la un eveniment inedit de promovare a lecturii. 

Marsul Lecturii incepe la ora 12 in fata Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB), pe strada Mihail Kogalniceanu. 

“Semn de recunoastere, o carte la purtator! in drum spre Piata Unirii – unde, la ora 13.00, are loc Deschiderea oficiala a FICT –, cateva popasuri de lectura. Cei care doresc, vor citi cu glas tare un fragment din cartea purtata. Scriitorii participanti sunt invitati sa dea startul la lectura”, arata organizatorii festivalului, intr-un comunicat de presa.

Evenimentul este realizat in colaborare cu Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj, Ordinul Arhitectilor din Romania – Filiala Transilvania, Uniunea Scriitorilor – Filiala Cluj si Festlit.

La Deschiderea oficiala a FICT, va fi prezentat castigatorul Marelui Premiu al Festivalului National de Literatura – FestLit 2015.

“Primul act al FICT va invita la o sindrofie a artelor: lansarea seriei de autor Gabriela Adamesteanu (Editura Polirom; prezinta Irina Petras); vernisajul expozitiei Mircea Bochis, Condeiul si penelul – „De carte nu scapi!” (in cadrul expozitiei va avea loc si lansarea volumelor „Sissi” si „Amore, More, Ore, Re” de Pavel susara si „Societatea de socializare din Medio Monte” de Marian Ilea – Editura Tracus Arte. Participa Ioan Cristescu, Ion Pop, Doru Radosav si Pavel susara); concertul Formatiei RRH: Gheorghe Pardau (saxofon), Marius Munteanu (pian), Josua Dascal (tobe) si Alex tarc (bass)”, se mai arata in comunicat. 

Pentru initiativa inedita si pentru demersul de a promova lectura intr-o lume care nu ami apreciaza cartea, le spunem Jos Palaria! Organizatorilor FICT. 

Adauga comentariu