Guralivul Pivariu, cumpărător de presă, s-a cocoșit degeaba. A pierdut în fața Napoca Construcții

În data de 22 iunie 2021, judecătorul de la Tribunalul Specializat Cluj a respins cererea primarului din Florești, Bogdan Pivariu cu privire la plata de către Napoca SA a penalităților de întârziere, fiind de părere că cei de la firma de construcții au avut dreptate când au reziliat contractul, ca urmare a neonorării de către Primăria Florești a obligațiilor contractuale. Conflictul dintre primar și Napoca Construcții vizează lucrările de reparații la strada Eroilor din comună. Acum, lucrările sunt tot neterminate, iar cei care au de suferit sunt cetățenii.

Potrivit foaiatransilvana.ro, în urmă cu câteva luni, firma Construcții Napoca SA a anunțat rezilierea contractului de execuție a lucrărilor de pe strada Eroilor din Florești, județul Cluj. Motivul invocat de cei de la firma de construcții a fost acela că beneficiarul lucrării, adică Primăria Florești, condusă de Bogdan Pivariu, nu a relocat branșamentele de la rețelele de energie electrică, apă, canalizare și gaze naturale care au fost descoperite de către construcții. Printre acestea și două linii de energie electrice, de medie tensiune, de 20.000 de volți.

La scurt timp, primarul Pivariu a contraatacat și a anunțat că Primăria Florești a dat societatea de Construcții Napoca SA, în judecată. Ba mai mult, primarul a vorbit non stop și de penalitățile de 1.31 milioane lei, pe care Primăria Florești le va încasa de la firma de construcții.

„Având în vedere toate aceste considerente, am luat următoarele măsuri: am emis facturi de penalități conform contractului în cuantum total de aproximativ 1,2 milioane de lei. S-a emis o adresă prin care evidențiem neregulile și cerem remedierea lor cu celeritate. Toți cei care vor face parte din etapa de dezvoltare viitoare a Floreștiului trebuie să înțeleagă că în Florești, nu mai merge cu jumătăți de măsură”, a spus Pivariu, cu ocazia unei conferințe de presă care a avut loc în data de 18 ianuarie 2021.

Timpul a trecut, iar procesul deschis de Primăria Florești împotriva societății de Construcții Napoca SA și-a urmat cursul, prima oară la Tribunalul Cluj, iar mai apoi la Tribunalul Specializat Cluj.

”Respinge, ca neîntemeiată, cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta UAT Comuna Florești în contradictoriu cu pârâta Societatea de Construcții Napoca SA. Respinge, ca neîntemeiată, cererea reconvenţională formulată de pârâta-reclamantă reconvenţională Societatea de Construcții Napoca SA în contradictoriu cu reclamanta-pârâtă reconvenţională UAT Comuna Florești”, se arată în sentința judecătorilor de la Tribunalul Specializat Cluj.

Aceasta înseamnă că Primăria Florești a pierdut procesul.

Adauga comentariu