Fostul primar spagar garantat de Boc, Sorin Apostu, ramane inchis. Instanta a respins definitiv cererea de liberare conditionata

Fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, ramane in arest, dupa ce Tribunalul Bistrita a respins, astazi, cererea de liberare conditionata, dispusa initial de Judecatoria Bistrita. Instanta a respins propunerea privind liberarea conditionata in cazul lui Sorin Apostu si a dispus reexaminarea de indata a cauzei, in raport cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 2/2016.

Aceasta ordonanta suspenda pana la data de 1 septembrie 2016 articolul  96 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. 

Mai exact, OUG a suspendat articolul care prevede ca “in cazul elaborarii de lucrari stiintifice publicate sau inventii si inovatii brevetate, se considera 30 de zile executate, pentru fiecare lucrare stiintifica sau inventie si inovatie brevetate”.

Apostu a mizat pe lucrarile stiintifice scrise din inchisoare pentru a fi liberat conditionat, iar odata cu anularea acestui articol, nu mai poate beneficia de acest drept. 

Inainte de a fi inchis, Sorin Apostu a predat la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, la Facultatea de Stiinta si Tehnologia Alimentelor. Dupa ce a fost condamnat definitiv, insa, universitatea i-a desfacut contractul de munca.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie l-au condamnat pe Sorin Apostu la patru ani de inchisoare pentru ca a luat mita de la omul de afaceri Calin Stoia, la trei ani si sase luni de inchisoare pentru complicitate la spalare de bani, in forma continuata si la opt luni de inchisoare pentru complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

Instanta a stabilit ca acesta sa execute pedeapsa cea mai grea, de patru ani de inchisoare, la care a adaugat un spor de sase luni, pedeapsa finala fiind de patru ani si sase luni de inchisoare. Din pedeapsa a fost scazuta perioada in care Apostu a fost retinut si arestat, respectiv din 9 septembrie 2011 pana in 28 septembrie 2012.

 

 

 

Comentarii

CLUJEAN

25.02.2016 20:37

SA IASĂ CAND IL VOM CHEMA NOI CLUJENII !!! Mizerabil , tupeist , HOT !!! RUSINE LUI SI SOTIEI CARE I-A FOST ALĂTURI !!!

Andrei

27.02.2016 16:11

Acest mizerabil mi-a distrus afacerea pentru o spaga pe care a primit-o cand a fost primar ! Piei, jigodie ! Ai primit o pedeapsa prea mica pentru nenorocirile pe care le-ai cauzat Clujului !

Adauga comentariu