Exemplul personal, cea mai aplicată metodă pedagogică. Lore: „De la vârsta de 14 ani trebuie să înveţi cel mai mult despre SEX”

Educația reprezintă o prioritate. Dar nu ne referim la educație în general, care e vai de ea, ci la aspectele sensibile ale pedagogiei, precum educația sexuală. Cine să se ocupe și de această temă de primă importanță, dacă nu vedetele? Lore Groza e pregătită să dea lecții, chit că „sexul pe canapea” n-a mers din prima...

Lore Groza, preocupată de educația sexuală a tinerilor, prin muzică: „De la vârsta de 14 ani trebuie să înveţi cel mai mult despre sex”

Educația reprezintă o prioritate. Dar nu ne referim la educație în general, care e vai de ea, ci la aspectele sensibile ale pedagogiei, precum educația sexuală. Cine să se ocupe și de această temă de primă importanță, dacă nu vedetele? Nu de alta, dar ministerele sunt încurcate și așa în alte socoteli: hârtii, documente și decizii care vor avea impact în viitor. Dar acum, în prezent, doar celebritățile consacrate se mai pot apropia de temele tabu, neglijate de autorități.

Bunăoară, de ce nu s-ar ocupa Loredana Groza, la cei aproape 50 de ani ai ei, de educația sexuală a adolescenților?! Dar nu oricum, ci prin muzică.

Uite asta da, o abordare inovativă și cât se poate de explicită.

Sau poate nu ați aflat că vedeta a reușit să lanseze un clip incendiar, cu un titlu sugestiv: „Sex pe canapea”?

Dar să vedeți că nici n-a început bine Loredana lecția despre sex, că piesa a și fost restricționată de Youtube. Câtă obtuzitate.

În plus, după cum a mărturisit diva, textul piesei a fost scris chiar de ea. Da, e drept că unii fani mai răutăcioși au susținut că piesa e una slabă: știți cum e, cică dacă la asta s-a ajuns, dacă totul se învârte în jurul sexului, apoi nu mai avem scăpare... Cică clipul este penibil de explicit. Cine dacă nu Lore Groza e în măsură să dea lecții tinerilor noștri digitali? Te pomenești că nici nu înțeleg despre ce-i vorba...

„E un cântec pe care l-am scris cu câteva luni în urmă. Este o melodie foarte personală. Din păcate, puteţi da click pe el pe YouTube dacă aveţi peste 18 ani. Nu ştiu de ce s-a pus această restricţie, pentru că este artă, nu este absolut nimic ieşit din tiparele normalităţii. Şi cred că de la vârsta de 14 ani trebuie să înveţi cel mai mult despre sex, mai ales în ziua de azi, în care tinerii şi copiii au acces la lucruri foarte grave şi foarte nepotrivite pentru vârsta lor”, a mărturisit Lore, după criticile răutăcioase ale haterilor.

Exemplul personal reprezintă cea mai bună metodă pedagogică. Cum ar zice Lore: „Și de vii n-o să pleci/Când la mine găsești/ Ce nici nu știai că-ți dorești”.

Educația asta, controversă curată.
 

Violența, promovată de concursurile tembelizate: Ana Pal i-a aplicat un cap în figură adversarului, live

Iar s-au hârjonit la TV.

De fapt, de această dată, de la atâta stres, o concurentă dintr-o emisiune din asta tembelizată i-a dat un cap în figură adversarului ei. Live. În direct.

Ei, și ce-i cu asta? De ce s-au certat? Mai contează…

Esențial e că publicul poate afla cum să-și apere punctul de vedere: scurt și explicit, ca o lecție de sex pe canapea. Doar că în loc de un final fericit, poc, un cap în nas.

Andrei Ciobanu, un concurent oarecare de la „Survivor Romania”, mai neatent de felul lui, a supărat-o rău pe Ana Pal, care n-a stat mult pe gânduri și i-a dat un cap în nas.

Da’ până când? Drepturi egale, forțe egale, dă-i cu capu’ înainte. Asta da, experiența vieții.

Desigur, pentru public, concurenții și-au arătat îngrijorarea. În fond, n-au făcut decât nițel scandal pentru audiență. Da, lucrurile au scăpat de sub control, dar filmarea bâlciului a continuat.

„I-a si spart nasul! Te vede o țară întreagă! Ăsta nu e sport!”, a intervenit, de ochii lumii, un concurent.

Așa-numitul „Consiliu” a făcut ședință în direct, s-au agitat și au eliminat-o pe concurenta bătăușă din concurs:

„Vă rog mult, să nu se mai întâmple așa ceva. Oricât de aprig ar fi duelul…”.

Hai, bă, mă lași!

În fine, asta chiar e pedagogie, promovată intens în emisiunile astea tembelizate.

Desigur, concurenții au continuat să-și împartă dreptatea, iar telespectatorii, fascinați.

Dacă te-ai aciuat prin Republica Dominicană și n-ai luat un cap în figură, live, de la adversar, n-ai învățat nimic.

Maria Constantin, dezvăluiri îndrăznețe după despărțirea de iubit: „Publicul nostru de folclor e plin de concepţii vechi”

Celebra interpretă Maria Constantin a făcut primele dezvăluiri după despărțirea de noul-fost iubit, Dacian Varga, alături de care a petrecut câteva luni incendiare, dar n-a fost să fie, vorba aia.

Nu că nu s-ar iubi, dar știți, publicul ăsta e de vină: nu poți să fii profă de muzică, interpretă de muzică populară și s-o ții numai în amantlâcuri:

„Având în vedere antecedentele mele, care nu au fost prea frumoase, am considerat că trebuie să stau deoparte. Sunt într-un mediu şi publicul nostru de folclor e plin de concepţii vechi. Am încercat tot timpul să stau deoparte, ca oamenii să mă vadă ca artist şi ca profesor”, a recunoscut interpreta.

E destul de greu, într-adevăr, după două divorțuri să vii cu amănunte și mărturisiri, se-nțelege, dar totuși: chiar s-o ții numai în despărțiri?

În fond, nu e ceva nou, vedetelor multe li se trec cu vederea.

Dar să spui că publicul tău e doldora de „concepții vechi”, ei uite, asta se uită cam greu…

La Naiba!

 

 

 

 

sursa foto: facebook.com

Adauga comentariu