Emil Boc va avea o nouă colegă de birou: o fetiță de un an și jumătate

Aproape 1000 de copii nu au intrat la creșă în acest an, situație care se repetă deja în Cluj-Napoca de mai mulți ani. Părinții s-au săturat să aștepte ca Primăria să rezolve această problemă și cer soluții urgente. Un părinte chiar a amenințat că își va trimite fetița la biroul lui Emil Boc, neavând posibilități financiare să o înscrie la o creșă privată. 

„Pe această cale doresc să vă anunț că începând cu data de 10.10.2021, veți avea o nouă colegă de birou. La data respectivă, fetița va avea vârsta de 1 an și 11 luni, este sociabilă, se adaptează ușor la medii noi, la oameni noi, este foarte încântată de activitățile de șantier și posibil să dea o mâna de ajutor la emiterea unor noi autorizații de construire pentru creșe și grădinițe în orașul nostru.Părinții ei au luat decizia ca fiica lor să se alăture echipei d-voastră, datorită faptului că, de la această dată ei vor fi la muncă, bunicii sunt persoane în vârstă, bani de creșă privată nu sunt, iar criteriile de departajare aprobate de administrația locală pentru admiterea la creșă, au situat-o "sub linie". Vă felicităm pentru mărirea echipei!”, este mesajul pe care un tătic i l-a transmis primarului Emil Boc.

În acest an aproximativ 61% dintre copiii înscriși nu au prins un loc în creșă, asta însemnând că au rămas pe dinafară 996 de copii. Situația din acest an, la fel ca cea de anul trecut, este mult mai gravă deoarece din cauza pandemiei numărul locurilor a fost redus. Astfel, pentru anul 2021-2022 au fost disponibile doar 637 de locuri din totalul de 806 rămase libere. 

Primăria susține că anual sunt inaugurate 90 de locuri noi în creșe, aceste fiind însă insuficiente comparativ cu numărul cererilor. Boc dă vina pentru această situație pe clujenii din zona metropolitană. Fără copiii acestora, locurile în creșe ar fi suficiente. Primăria Cluj-Napoca mai pregătește alte 90 de locuri ce vor fi finalizate în acest an prin extinderea creșei de pe Meziad. Alte 90 de locuri vor fi disponibile cel mai probabil începând cu anul viitor prin extinderea creșei de pe Negoiu. 

 

Adauga comentariu