Emil Boc: „Sunt șanse foarte, foarte mari să avem Untold. Cel mai probabil în luna septembrie”

Primarul Emil Boc a declarat, astăzi, într-o emisiune online că ediția din acest an a festivalului Untold va avea loc. A și vehiculat o faptul că evenimentul se va desfășura în luna septembrie. Edițiile anterioare erau programate în fiecare an la început de august. Toți cei care vor să participe la festivaluri anul acesta trebuie să fie vaccinați. Reprezentanții Untold au declarat în urmă cu câteva zile că aceasta este o măsură discriminatorie.

„Uitându-mă la evoluție, la cadrul legal, la discuțiile pe care le port și le-am purtat cu reprezentanții structurilor guvernamentale, spun că sunt șanse foarte foarte mari să avem Untold. Cel mai probabil în luna septembrie. Vor veni și organizatorii să dea toate detaliile pentru că până la urmă ei pun banii, noi nu contribuim cu nimic pentru Untold, ca să se știe. Untold nu are nicio susținere financiară din partea Primăriei. Este adevărat că dăm 11 milioane lei pentru sectorul cultural, dar Untold nu intră acolo, nu beneficiază de finanțare pentru susținerea sectorului cultural. Noi, la fel ca anul trecut, menținem susținerea sectorului cultural și a sportului”, a afirmat Boc.

În urmă cu câteva zile, Edy Chereji, organizator Untold, spunea că Untold și Neversea nu se pot organiza cu un număr redus de participanți așa cum prevede Guvernul acum. De asemenea, el a cerut eliminarea condiției de vaccinare pentru participanți. El consideră că este o discriminare și dorește ca persoanele nevaccinate să poată intra cu teste.

„Sunt doar declarații politice și lipsește concretizarea într-o serie de norme clare, concrete, care să ne permită și nouă să ne putem organiza, să avem predictibilitate. Vorbim despre Untold sau Neversea, care înseamnă zeci de mii de oameni. Nu reușim să ne facem înțeleși. Untold și Neversea nu pot fi organizate nici cu procente de 5% și nici cu jumătăți de măsură”, a declarat Edy Chereji.

La scurt timp, a venit și primarul Emil Boc cu o replică.

„Nu se poate vorbi de discriminare, atâta vreme cât există posibilitatea ca până la un anumit număr și o anumită capacitate să aibă acces toată lumea. După aceea, peste acel număr, se spune foarte clar: doar dacă ești vaccinat. Este o chestiune de siguranță și de sănătate publică și care asigură posibilitatea tuturor de a participa la evenimente, dar în același timp de a ne proteja sănătatea publică prin protejarea sănătății fiecăruia dintre noi”, a declarat Emil Boc la Digi24.

Adauga comentariu