Emil Boc face plimbări electorale pe unde e vopsit gardul. Ziar de Cluj vă prezintă leopardul

Emil Boc se plimbă zilele acestea prin cartierele Clujului, însoțit de o cohortă de oameni de partid (de viceprimar, de o domnișoară cu un carnet în care notează plângerile cetățenilor și de alți domnișori care poartă cumpărăturile primarului – o halva, linguri și cuțite de lemn și alte obiecte artizanale).

Emil Boc a ieșit pe stradă, printre oameni, pentru a-și spori imaginea publică și pentru a face campanie noului PNL (vechiul PDL) și premierului propus de către noii liberali, Dacian Cioloș. Acesta este materialul electoral pe care primarul li-l înmânează personal clujenilor:

Ziar de Cluj l-a surprins ieri pe Emil Boc plimbându-se în zona sensului giratoriu din Mărăști, unde primarul defila, bineînțeles, pe strada principală, unde e vopsit gardul, fără a intra în zonele din spatele blocurilor, unde zburdă leopardul. 

Ziar de Cluj a mers pe traseul electoral al lui Emil Boc, fotografiind „Clujul de 5 stele” pe care poate că, prins în discuțiile cu alegătorii, primarul nu l-a observat. Am fotografiat, de asemenea, și leopardul din spatele blocurilor de pe acest traseu al gogorițelor electorale, pentru ca clujenii să vadă realitatea din spatele zâmbetului plin de deferență al edilului. 

În timp ce Emil Boc îi duce cu zăhărelul pe oamenii de rând, cumpărând halva, ca un adevărat om din popor, leopardul din spatele gardului frumos vopsit, doar de fațadă, le face viața amară clujenilor care locuiesc în cartierele Clujului.

În spatele blocurilor din zona sensului giratoriu din Mărăști, haosul și mizeria sunt în floare: garaje înghesuite ca într-un ghetou, trotuare sparte sau lipsă, băltoace, pubele rupte și deșeuri menajere formează imaginea unei urbe în care sunt respectați doar cetățenii de la strada principală.

Vă prezentăm, mai jos, doar o mică selecție de imagini cu leopardul feroce din spatele blocurilor pe unde se plimbă primarul, pe unde nu toate aleile, în anul de grație 2016, au cunoscut asfaltul:

Aleile care totuși sunt asfaltate sunt pline de gropi:


Stradă lăturalnică din Clujul de 5 stele:

Garajele comuniste au primit nota modernă a graffiti-urilor:


Gunoaiele colcăie pe lângă pubele. Și nu numai:

Mizeriile l-au întâmpinat, chiar și pe strada principală, pe primarul preocupat de dulceața halvalei, care nu părea deloc amărât de această amăruie priveliște:

Plimbările electorale ale lui Emil Boc, dacă primarul ar observa și nota în carnețelul asistentei sale și aceste aspecte mai puțin plăcute, ar putea deveni adevărate vizite de lucru cu o finalitate pozitivă, de remediere a unor aspecte ale orașului care lasă mult de dorit. Însă, cum preumblările sunt realizate doar pentru imagine personală și de partid sau pentru efectuarea unor cumpărături pentru îndulcirea acestei imagini, leopardul Clujului va rămâne mereu pe drumuri, importante fiind doar gardul și sărirea eficientă a acestuia la alegeri. 

Comentarii

Liviu_Pulexa

15.11.2016 16:59

Cum ziceam tin in gura mataranga lui Alexa, o lustruiesc cu limba si inghit ca o fetita cuminte si postaca ce sunt.

marasti

24.11.2016 00:15

singurul lucru absurd sunt comentacii pupini in fund ai boculetzului.

Adauga comentariu