Emil Boc: Dacă toate astrele merg în aceeași direcție așa cum sunt acum aliniate, nu vor mai intra în Cluj-Napoca mașini din Baciu

Traseul viitoarei centuri metropolitane include și comuna Baciu. În ședința de Consiliu Local de astăzi s-a votat includerea comunei Baciu în asocierea localităților implicate în realizarea centurii, după ce în 2017 a fost aprobat un acord de asociere între Primăria Cluj-Napoca și primăriile Gilău, Florești și Apahida. Cel mai probabil, urmează să intre în asociere și celelalte comune din Zona Metropolitană: Chinteni, Ciurila, Cojocna, Feleacu și Jucu.

„În urma eforturilor comune, am reușit să includem conectivitatea cu Baciu în ceea ce înseamnă legătura la centura metropolitană. Altfel spus, dacă toate astrele merg în aceeași direcție așa cum sunt acum aliniate, nu vor mai intra în Cluj-Napoca mașini din Baciu după realizarea centurii metropolitane, ci toate vor intra pe centură, în afară de cei care merg la serviciu în zona gării. În rest, tot acest trafic care se descarcă de pe autostradă și vine prin Cluj-Napoca din Baciu va fi redirijat pe centura metropolitană. Pentru aceasta avem nevoie să cooptăm și comuna Baciu în acest protocol pentru că o parte din centura de legătură se realizează inclusiv pe teritoriul acestei comune”, a declarat primarul Emil Boc, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Centura metropolitană este un proiect evaluat la peste 450 milioane euro. Comisia Europeană va avea o contribuție financiară de 150 milioane euro.

Citește și:

Comuna Baciu intră în „schemă” pentru Centura Metropolitană

Adauga comentariu