Elevii vor merge la școală fizic până la o incidență de 6 la mie. Profesorii vor fi obligați fie să se vaccineze, fie să se testeze

Premierul Florin Cîțu și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu au anunțat condițiile în care va începe noul an școlar. Astfel, aceștia au precizat că scopul principal este ca școlile să rămână deschise cât mai mult timp. De asemenea, pentru a evita îmbolnăvirea elevilor, cadrele didcatice vor trebui fie să se vaccineze, fie să se testeze. 

„Pregătim deschiderea anului școlar. Vreau ca anul acesta, anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Am cerut ca festivitățile de deschidere a anului școlar să fie cât mai aproape de normalitate. Știm că este complicat, dar este un moment important în viața fiecărui elev. Am avut o discuție bună referitoare la teste, la vaccinarea personalului din învățământ. Personalul din sistemul Sanitar, Învățământ, MAI, MAPN trebuie să se vaccineze sau să fie testat”, a declarat Florin Cîțu.

Purtarea măștii în școală va fi obligatorie, dar nu și în spațiile deschise.

Ministrul Educației a declarat că dacă se depășește pragul de 6 la mia de locuitori vor apărea beneficii pentru elevii și profesorii care sunt vaccinați.

„Practic, toți am agreat ca școlile să se deschide primele și să se închidă ultimele. Am agreat că vom ține școlile deschise până la pragul de șase la mie. Peste pragul de șase la mie, sigur că apar o seria de condiții. Aceste condiții nu vor dezavantaja persoanele nevaccinate, fie că vorbim de elevi sau cadre didactice, dar vor pune în evidențe beneficii pentru cei vaccinați”, a declarat Ministrul Educației. 

 

Adauga comentariu