Doi jandarmi s-au chinuit degeaba sa scoata un sarpe din motorul masinii unei clujence!

O întâmplare aparent amuzantă dovedește cât de nepregătite sunt autoritățile din Cluj-Napoca atunci când trebuie să intervină în situații cu care nu s-au mai confruntat. O clujeancă a trecut printr-o experiență care băgat-o în sperieți și i-a lăsat un gust amar când vine vorba de ajutor din partea instituțiilor statului.

Luni seara, o clujeancă a postat într-un grup de pe Facebook un mesaj bizar: în motorul autoturismului personal s-a ascuns un șarpe care mai iese din când în când și își flutură coada pe parbriz. Femeia a apelat la 112. În urma apelului la serviciul de urgență, la fața locului s-au deplasat doi jandarmi cu mâinile goale. Aceștia au abandonat misiunea după ce au încercat trei ore să scoată șarpele din mașină.

Femeia a rămas cu șarpele în mașină. De teamă să nu fie mușcată de șarpe, nu a mai intrat în mașină, mai ales că era și copilul.
Reacțiile utilizatorilor Facebook au început să apară la scurt timp după postare, fiecare dând sfaturi după cum credeau ei: să alunge șarpele cu spray împotriva reptilelor, cu lapte fiert într-o oală și pus pe motor, afumarea mașinii, o sticlă de diluant sub mașina și șarpele se va intoxifica cu acel miros.

Femeia a povestit pentru Ziar de Cluj toată peripeția prin care a trecut și cum a reușit să scape de reptilă.

„Am sunat în mai multe locuri și majoritatea telefoanelor erau închise sau nu răspundea nimeni. Am intrat pe strada Frunzișului la spălătorie unde s-au chinuit să-l scoată, dar nu au reușit. De acolo, am rugat pe altcineva să îmi ducă mașina acasă și am căutat șarpele când am ajuns acasă. Presupun că a ieșit. Era pe la motor. A venit cineva ieri (luni – n.r.) de la Vivariul din Cluj, dar domnul respectiv nu a văzut nimic. Astăzi mi-am luat inima în dinți și am urcat în mașină, după ce am făcut un start gros de fum. Oricum am comandat produse antireptile și voi încerca și cu ele, dar cel mai probabil s-a speriat și șarpele. Regretul meu este că nimeni nu își asumă responsabilitatea. Nu suntem pregătiți aproape pentru nimic. Tot respectul pentru cei care își fac treaba. Când am făcut sesizarea m-am gândit că așa e normal, oamenii să știe, și vecinii să fie atenți, iar autoritățile să învețe din asta. Poate data viitoare dacă va mai fi vreun caz să nu mai bată pasul pe loc. Am fost efectiv șocată de ce s-a întâmplat. Nu îmi venea să cred. Dar am fost fericită că nu eram cu copilul în mașină”, a afirmat clujeanca.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Cluj nu au oferit un punct de vedere până la momentul redactării acestui material.

Sursa foto: nationalgeographic.com

 

 

Adauga comentariu