Curtea de Apel Cluj tergiverseaza verdictul in cazul fostului sef al Politiei Rutiere, Alexandru Muresan, cercetat penal

Curtea de Apel Cluj a amanat, pentru a doua oara, pronuntarea in cazul fostului sef al Politiei Rutiere Cluj, Alexandru Muresan, cercetat intr-un dosar penal de inselaciune. Magistratii instantei clujene ar fi trebuit sa se pronunte, astazi, in dosarul penal in care fostul sef al Politiei Rutiere Cluj este cercetat pentru ca si-ar fi falsificat mai multe adeverinte de venit, pentru a beneficia de un credit bancar de 250.000 de euro. Pronuntarea a fost amanata a doua oara, pentru data de 5 decembrie. Procesul comisarului a avut nu mai putin de 15 termene de judecata la Curtea de Apel Cluj.

Potrivit Codului de Procedura Penala, deliberarea si pronuntarea unor hotarari se fac in sedinta in care au avut loc dezbaterile, dar "nu mai tarziu de 15 zile de la inchiderea dezbaterilor". In cazul procesului lui Alexandru Muresan, dezbaterile s-au incheiat in 17 octombrie.

Doar in situatii exceptionale, cand, raportat la complexitatea cauzei, deliberarea si pronuntarea nu pot avea loc in termenul de 15 zile, instanta poate amana pronuntarea o singura data pentru cel mult 15 zile.

Alexandru Muresan este judecat pentru mai multe infractiuni, printre care uz de fals, inselaciune, fals in inscrisuri oficiale, el fiind pus la dispozitia Inspectoratului de Politie Judetean Cluj din momentul in care a fost trimis in judecata.

Conform rechizitoriului intocmit de procurorii Parchetului Curtii de Apel Cluj, care l-au trimis in judecata pe Alexandru Muresan pentru 11 infractiuni, intre care inselaciune si fals, prejudiciul cauzat de acesta, prin falsificarea unor declaratii de venit, este de 248.500 de euro si nu a fost recuperat.
Potrivit sursei citate, la inceputul anului 2008 Muresan a hotarat, impreuna cu sotia sa, sa cumpere un teren in Cluj-Napoca, pe care apoi sa construiasca o casa de locuit, ei gasind un teren pe strada Becas. Pentru achizitionarea terenului, cei doi au cerut un credit de 200.000 de euro de la o banca.
"Au solicitat 200.000 de euro de la BRD. M.A. (Muresan Alexandru - n.r.) avea un venit de 4.700 de lei, iar sotia sa 4.060. in aceste conditii, pentru obtinerea creditului M.A. s-a folosit de o adeverinta de venit de la IPJ Cluj pe care a falsificat-o prin adaugarea cifrei 4 la grupul initial din rubrica «alte venituri lunare cu caracter permanent» si in care a consemnat astfel, in mod nereal, ca venitul sau lunar mediu este in suma de 8.755 lei", se arata in rechizitoriu.
In cursul urmaririi penale, fostul sef al Politiei Rutiere Cluj a negat ca ar fi falsificat cele doua adeverinte, sustinand ca un consilier de clienti de la banca, S.L.M, care are calitatea de martor in dosar, ar fi falsificat adeverintele de venit, fara acordul sau, aceasta urmand sa obtina astfel niste bonusuri.

Presa a relatat, citand surse judiciare, ca Muresan este acuzat, printre altele, ca a incasat compensatii acordate de Ministerul de Interne pentru plata chiriei, in conditiile in care acesta detine o locuinta in municipiul Cluj Napoca.

Alexandru Muresan a fost sef al Serviciului Politiei Rutiere Cluj in perioada 2005-2011, iar din 2011 si pana in februarie 2013 a fost adjunctul sefului Politiei Judetene Cluj. In luna februarie a anului trecut, Muresan si-a reluat postul de sef al Politiei Rutiere Cluj, iar in momentul in care a fost trimis in judecata, a fost pus la dispozitia IPJ Cluj.

Foto: afaceriardelene.ro

Comentarii

o

27.11.2014 17:57

Daca va inchipuiti ca va fi condamnat sunteti batuti in cap. Pana-i Rus liber Clujul va fi al excrocilor lui, inclusiv cu DNA si cu justitia.

ghita

27.11.2014 19:43

intrucat tu MURESAN ai fost cel mai bun prieten al meu cu tine am facut atatea afaceri si atatea excrocherii am musamalizat sute de dosare penale,am restituit ilegal sute de permise auto,acum tu ai puso iar eu ca prieten iti doresc sa ai parte de multi ani la Gherla, cu prietenie al tau ghita c.

Adauga comentariu