Cum ar fi, mă, să nu mai furaţi Ţara măcar trei ani?

Nu credeţi că v-aţi îndestulat suficient furându-ne 32 de ani? Cum ar fi să luaţi o pauză măcar azi, pe crizele acestea, să puneţi capăt hoţiilor şi să guvernaţi?

Cu voi vorbesc, cu cei din Grupurile Infracţionale Organizate numite impropriu partide politice! La lipsa voastră de maturitate şi bun simţ fac apel – chiar dacă în zadar -, pentru a vă ruga să faceţi pace şi printre alegătorii voştri care cred că vă urâţi de nu mai puteţi când, în realitate, când nu vă vede nimeni, vă iubiţi porceşte şi creaţi scheme de furt, cot la cot, ca fraţii care ştiu că brânza e pe banii proştilor care vă votează (şi care nu vă votează).

Lăsaţi ipocriziile şi puneţi osul la treabă şi luaţi-vă înapoi în casă copilul abandonat în frig şi foame. România se numeşte. Aţi jurat, la fiecare învestire, timp de 32 de ani, că nu veţi „precupeţi” nici un efort pentru a prospera bietul plod zămislit din incestul fostei Securităţi cu entuziasmul tinerilor care şi-au dat sângele pentru a scăpa de „socialismul-multilateral-dezvoltat” al lui Ceauşescu şi camarilei sale.

Asumaţi-vă şi lăsaţi jocurile politicianiste cu un ochi la cuţitul sondajelor şi altul la slănina bugetului.

Poate veţi pierde toate alegerile din 2024. Şi? Veţi rămâne cu ce-aţi furat timp de 32 de ani, dar măcar va supravieţui România.

Poate prin ceea ce faceţi, fără să mai furaţi, minţiţiţi şi promiteţi calp, se va vedea că aţi făcut treabă şi românii vă vor privi ca pe nişte eroi. Ca pe Mihai Viteazul intrând, victorios, la Alba Iulia. Şi vă vor ierta, votându-vă din nou şi din nou.

Măcar veţi avea cine să vă mai voteze şi cine să vă mai slugărească.

Că românii sunt iertători măcar prin uitare. Şi un pic de mai bine peste răul de azi îi va face să uite ce neam de şulfe aţi fost timp de 32 de ani. Cum aţi minţit prosperitate colectivă, dar aţi realizat numai prosperitate de gaşcă.

Poate fi şansa voastră ca să nu vă treziţi cu Ion cu un topor în mână privind la voi de sus de pe marginea piscinei vilelor voastre.

Lăsaţi egoismul și renunţaţi la lipsa preocupării pentru binele comun. Mai lăsaţi din multele privilegii obţinute fără obligații. Că asta vede la voi omul obișnuit: că aţi luat puterea doar pentru voi şi găştile voastre.

Asta dacă nu vreţi ca naționalismul să nu înlocuiască patriotismul. Şi să nu vă treziţi şi cu Gheorghe cu un topor în mână privind la voi de sus de pe marginea piscinei vilelor voastre.

Spre deosebire de Băsescu, în vremurile lui bune, care gândea cu trei, sau chiar patru mutări în faţa adversarilor, Iohannis şi pleava politicienilor actuali gândesc (vorba vine) cu două mutări în spate. Abia după ce se întâmplă câte un dezastru vin să-l constate cu îngrijorar. Este primul pas în spate: reactivitatea, nu proactivitatea – altfel zis: defazarea. Apoi mai fac un pas în spate căutând vinovaţii în altă parte decât unde sunt în realitate (adică la ei în ogradă). Asta este şi prostie crasă şi minciună sfuntată.

Cum ar fi să renunţaţi măcar pentru trei ani la toate acestea?

Să renunţaţi la jocul la rupere, să renunţaţi la atitudinea de prădători cărora le sticlesc ochii şi li se scurg balele după cele 80 de miliarde de euro din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi să nu lăsaţi România în ghearele pandemiei si crizei energetice care se prefigurează?

Să cooperaţi ca nişte adevăraţi români (ce vă pretindeţi) şi să faceţi un Guvern şi chiar să vă reformaţi (şi să reformaţi), spre propăşirea şi prosperitatea României?

Vă cerem doar trei ani din viaţa voastră, că şi noi v-am dat 32 de ani dintr-ai noştri!

Şi, gata!

Adauga comentariu