CU ATENȚIE ȘI ÎNGRIJORARE: Președintele Iohannis convoacă negocieri cu partidele abia săptămâna viitoare

Președintele Klaus Iohannic a anunțat marți, după demiterea guvernului Cîțu, că va convoca discuții cu partidele parlamentare abia săptămâna viitoare, invocând nevoia de timp pentru ca partidele să ia ”decizii mature”. Tot președintele avertizase că România e într-o triplă criză (pandemie, prețuri și guvernamentală) și spusese că e nevoie urgentă de un guvern stabil.

Într-o declarație la Cotroceni, Iohannis a criticat USR, spunând că ”Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie”.

Declarațiile președintelui:

  • Trist, dar adevărat. Cuvântul care caracterizează cel mai bine România de azi e ”criză”. Suntem în plină pandemie, valul 4 ne-a lovit rău, suntem într-o criză a prețului la energie, o criză care este și europeană și globală
  • De lucru ar fi suficient pentru politicieni, să rezolve probleme. Dar ce s-au gândit unii politicieni? Să mai adauge o criză, a guvernării
  • În acest fel, azi în Parlament a fost votată o moțiune de cenzură, deci guvernul a picat
  • Politicienii s-au obișnuit să se arate cu degetul, să se acuze de diferite lucruri. Oamenii nu știu ce să mai înțeleagă. E o situație complicată. Moțiunea a fost generată de politicieni cinici, unii purtând masca reformismului, alții clamând grija pentru români. USR a fost în guvern, dar a plecat din guvern și a votat moțiunea alături de PSD. Astea sunt faptele, restul e demagogie.
  • Suntem în situația de a găsi o soluție, România trebuie să fie guvernată, vine iarna, e pandemie
  • Este nevoie de soluții și e momentul pentru decizii mature.
  • Pentru a da timp partidelor să găsească abordări mature și să vină cu ele, voi convoca consultări cu partidele abia săptămâna viitoare. Acum se cere maturitate și responsabilitate.

Adauga comentariu