Clujul va avea un nou cimitir la finalul lunii iulie

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că lucrările de construire a noului cimitir din Someșeni sunt aproape de finalizare. Termenul contractual de predare a lucrării este 31 iulie, urmând ca apoi, aceasta să fie recepționată și să primească avizul de la Direcția de Sănătate Publică.

Noul cimitir este situat în Someșeni, zona Moș Ion Roată, și va ave 5.553 de locuri de veci. În plus, cimitirul va avea prevăzute și 1856 de locuri pentru depozitarea urnelor cu cenușă. Suprafața cimitirului se întinde pe 20,1 hectare, va avea o capelă cu demisol, parter și etaj, care include sala principală de ceremonii, camera rece, grupuri sanitare și oficii, plus 2 vestiare, 2 birouri și sală de mese.

Primăria Municipiului Cluj-Napoca s-a asigurat că accesul în cimitir este unul accesibil. Astfel, parcul va avea alei pietonale pe o suprafață de 20.000 mp și o parcare cu 473 de locuri de parcare pentru autoturisme și 12 pentru autocare și autobuze.

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

 

sursa foto: facebook/Emil Boc

Adauga comentariu