Cimitirul fără stradă: „Probabil că la anul vom da drumul și la înmormântări”

Un cimitir modernizat și recepționat de autorități încă din august 2020, dar fără stradă. 

Zona Moș Ion Roată – unde autoritățile inaugurau electoral un cimitir, chiar dacă infrastructura era încă departe de modernizarea smart, din centrul municipiului cu cea mai bună calitate a vieții, iar cimitirul-parc așa și nu a mai fost deschis – va deveni una „europeană” în viitorul apropiat sau ceva mai îndepărtat.

„Se lucrează încă la strada Moș Ion Roată.

Acolo au avut loc exproprieri, pentru a se asigura o legătură cât mai bună la cimitir și mai departe, spre zona Soporului. 

Cimitirul este funcțional, probabil că la anul vom da drumul și la înmormântări acolo, pentru că încă sunt locuri în celelalte cimitire”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea, la un post radio local. 

Așa-numitul cimitir-parc de pe strada Moș Ion Roată a fost inaugurat electoral în august 2020, când PNL-știi clujeni se pregăteau de alegerile locale. Cu toate acestea, cimitirul continuă să rămână nefuncțional.

În 12 august 2020 Primăria anunța recepția lucrărilor de la cimitirul Moș Ion Roată.

„Este funcțional deja cimitirul și arborii au prins culoare, să spun așa.

Se lucrează, anul acesta va fi gata și strada Moș Ion Roată, cu toate facilitățile necesare”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea într-o intervenție radiofonică. 

CITEȘTE ȘI: La un an de la inaugurarea electorală, cimitirul-parc Moș Ion Roată este gol: „Va fi dat în folosință, etapizat”

Potrivit estimărilor optimiste ale reprezentanților Primăriei, modernizarea străzii Moș Ion Roată ar trebui să fie gata anul acesta.

Modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii Moș Ion Roată din Cluj-Napoca se află pe lista obiectivelor de investiţii derulate de municipalitate în 2021. Prin lucrările de modernizare administrația intenționează extinderea anumitor secțiuni ale acestei străzi pentru o mai bună circulație înspre/dinspre cimitirul recepționat de la capătul străzii. 

 


Adauga comentariu