Ce și cât a muncit, în trei luni, consilierul local USR PLUS Alexandra Oană: a vizitat o piață, două străzi fără asfalt și a propus un proiect de hotărâre

Consilierii locali USR au anunțat încă din toamna anului trecut că își vor publica rapoartele de activitate la trei luni de la preluarea mandatului. Deocamdată, doar Alexandra Oană (liderul grupului de consilieri locali USR PLUS) a făcut acest lucru, pe site-ul USR Cluj.

Raportul are trei pagini, din care pe o pagină și jumătate sunt enumerate comisiile din care face parte și lista școlilor din al căror consiliu de administrație face parte. Mai departe, pe altă jumătate de pagină a notat ședințele de Consiliu Local și de comisii la care a fost prezentă.

„În perioada 21 octombrie 2020 - 21 ianuarie 2021 am participat la 17 ședințe ale comisiilor de specialitate și 4 ședințe ale comisiilor mixte”, a scris Alexandra Oană, în raportul de activitate.

Mai aflăm ca a propus două amendamente la un proiect de hotărâre referitor la aprobarea planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul municipiului Cluj-Napoca pentru 2021. Concret, Alexandra Oană a propus organizarea unei campanii de informare dedicată victimelor violenței domestice și sexuale cu scopul de a crește gradul de conștientizare a serviciilor sociale de care pot beneficia și a modului în care pot accesa aceste servicii. Al doilea amendament face referire la consolidarea colaborării între Direcția de Asistență Socială și Medicală și instituțiile de învățământ prin organizarea de întâlniri și sesiuni de informare dedicate personalului didactic și auxiliar (educatori, învățători, profesori, psihologi școlari) pentru a încuraja recunoașterea indicatorilor de abuz și neglijență asupra copilului și raportarea acestora. Ambele amendamente au fost aprobate.

Alexandra Oană a depus, în 11 decembrie, un proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare Doinei Cornea, dar deocamdată nu a ajuns pe ordinea nici unei ședințe de Consiliu Local.

Din același raport aflăm că a avut trei interpelări: prima referitoare la gradul de ocupare al piețelor și al măsurilor de prevenție împotriva răspândirii COVID, a doua referitoare la modernizarea străzii Uliului și a treia referitoare la modernizarea străzii Vânătorului.

Interpelările au venit în urma unor vizite în Piața Hermes și pe străzile Uliului și Vânătorului.

În raport mai scrie că a participat la ședința Consiliului de Administrație al Școlii Generale Horea.

În Consiliul Local, sunt cinci consilieri locali USR PLUS: Alexandra Oană, Adriana Cristian, Sergiu Hossu, Dinu Ionescu, Radu Boloveschi.

Adauga comentariu