Ce înseamnă un PUD, PUZ, POT sau CUT? Alexandra Oană, consilier local USR PLUS are o idee despre acești termeni

În contextul în care Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru un bloc cu șase etaje de pe strada Traian a reprezentat subiectul unor discuții fără sens în timpul ședinței de Consiliu Local de luni, 4 ianuarie, situație în care a devenit publică lipsa de pregătire și de informare a unor consilieri locali PSD, Ziar de Cluj a încercat să afle dacă noii consilieri USR PLUS știu ce reprezintă termenii specifici uzitați constant în ședințele de Consiliu local, precum PUD, PUZ, POT sau CUT. Chiar dacă deciziile privind pregătirea documentației pentru dezbaterea și aprobarea unor proiecte de hotărâre – pentru aprobare PUZ de urbanizare și parcelare ori regenerare urbană – sunt inițiate în comisiile de specialitate, toți consilierii locali participă la dezbaterile din ședințe și votează în privința măsurilor ce vizează devoltarea municipiului Cluj-Napoca.

Consilierii locali USR PLUS Cluj consultați și care se află la primul mandat în Consiliul Local, au știut să răspundă întrebărilor, motiv pentru care Ziar de Cluj le acordă rubrica JOS PĂLĂRIA!

Citește și:

Ce înseamnă un PUZ, POT sau CUT? Consilier local USRPlus Cluj: Sper să nu găsiți pe nimeni în rândul aleșilor locali care să nu știe

Ce înseamnă PUD, PUZ, POT sau CUT? Jos Pălăria pentru Adriana Cristian, consilier local USR PLUS, care consideră că toți consilierii trebuie să fie familiarizați cu acești termeni

După ce în articolele de mai sus v-am prezentat explicațiile consilierilor USR PLUS Sergiu Hossu, Radu Boloveschi, Dinu Ionescu și Adriana Cristian, vă prezentăm mai jos și modul în care ne-a explicat ce înseamnă PUD, PUZ, CUT și POT consilierul local USR PLUS, Alexandra Oană. Deși nu a explicat detaliat, cel puțin apreciem că înțelege acești termeni astfel încât atunci când votează proiecte de hotărâre face acest lucru în cunoștință de cauză:

PUZ este un Plan Urbanistic Zonal, care se referă la o viziune mai generală, iar apoi avem Planul Urbanistic de Detaliu, care prevede toate detaliile legate de o construcție: distanțe, indicatori etc.

CUT este coeficientul de utilizare a terenului și este doar un indicator, care se referă la suprafața maxim acceptată a construcției.

POT este tot un indicator din zona de urbanism și se referă la suprafața pe care se poate construi.

Alexandra Oană consideră că toți consilierii locali trebuie să cunoască termenii respectivi:

Cred că o înțelegere a termenilor de acest fel este benefică și utilă având în vedere că votăm proiecte de urbanism să știm ce votăm, dar știți de asemenea că suntem cu toții specializați pe anumite domenii și cred că fiecare ar trebui să se specializeze pe domeniul pe care îl cunoaște mai bine și în legătură cu care are experiență.

Adauga comentariu