În cartierul Mărăști, demolarea garajelor e în toi. Doar Casco le va mai proteja clujenilor mașinile de grindină

În cartierul Mărăști, pe străduțele adiacente stăzii București, demolarea garajelor comuniste e în toi. Mult incriminatele garaje cu castraveți și gogonele (multe dintre ele cu mașini) se demolează în cartierele Clujului într-o veselie, spre tristețea proprietarilor care dau la baros pentru propria lor pierdere.

În contextul schimbărilor climatice și al furtunilor cu grindină care vin la Cluj când nu te aștepți, mult mai des decât ne-am fi așteptat, parcarea mașinii în garaj este singurul mod prin care poți să o protejezi eficient de gheața care cade din cer și de copacii care pică din neglijența municipalității care ar trebui să îi toaleteze sau să îi îndepărteze, dacă sunt bolnavi.

Parkingurile ar fi o altă modalitate de protejare a mașinii de grindină și de furtună, de soarele arzător, însă în zona străzii București din cartierul Mărăști nu există parkinguri. Blocurile comuniste nu au nici parcări subterane. Așa că, în aceste zile, clujenii care, chipurile, trăiesc în acest oraș cea mai bună calitate a vieții, își dărâmă cu năduf garajele, la somația Primăriei, care le va face în loc parcări trasate frumos (sau urât) cu vopsea. Și cam atât. Mașina care, bineînțeles, la Cluj, trebuie să stea acasă, iar clujeanul pe trotinetă sau în autobuz, va fi bătută în parcarea sub cerul liber de tot ce cade din cer: de grindină, copaci, bucăți de acoperiș.

„Eu am vrut să protestez, le-am zis la oameni, dar nu ai cu cine! Soarele arzător și grindina sunt cei mai mari dușmani ai mașinii! Ne pune să dărâmăm garajele pentru ca să ne facă parcări. Va arăta frumos, nu zic! Dar dacă ne-am face măcar copertine, să ne fie protejate mașinile! Cum o să procedăm, o să le reparăm de 3 ori pe an pe Casco, după fiecare furtună cu grindină?”, se întreba astăzi un clujean care dădea de zor la baros în Mărăștiul în care Primăria le oferă clujenilor cea mai (ne)bună calitate a vieții.

Adauga comentariu