Care sunt soluțiile Primăriei Cluj-Napoca pentru numărul insuficient de locuri în creșe

Cluj-Napoca se confruntă în ultimii ani cu o lipsă acută a locurilor în creșe, iar anual peste 500 de copii rămân pe dinafară. Părinții au făcut plângeri și petiții, însă problema nu a fost încă rezolvată. 

Viceprimarul Dan Tarcea a vorbit despre situația creșelor din Cluj-Napoca, menționând că Primăria reușește să suplimenteze în fiecare an numărul locurilor, însă și numărul copiilor este în continuă creștere. 

„Municipiul Cluj-Napoca este unul dintre municiipiile cu creștere demografică. Asta înseamnă că avem viitor, dar vine și cu alte provocări. Avem în creșe 1382 de locuri în condiții de funcționare normale. În acest an sunt disponibile 806 locuri, dintre care 638 de locuri se vor elibera pentru anul 2021-2020. Sunt 18 creșe care sunt subordonate Centrului Bugetar de Administrare Creșe. Pregătim 180 de locuri în plus, prin extinderea creșelor de pe Meziad și de pe Negoiu. Cea de pe Negoiu este la stadiul de elaborare PUD. Creșa de pe Meziad este în stare avansată. Investim în fiecare an, dar 90 de locuri par să fie puține, comparativ cu solicitările. Noi nu am închis creșe, au rămas același număr, însă înainte erau grupe de 30 de copii acum sunt doar 15 copii în grupe”, a explicat viceprimarul Tarcea. 

Anul trecut au fost depuse 1408 cereri pentru cele 143 de locuri rămase libere.

Părinții clujeni au inițiat și o petiție prin care solicită primarului și consilierilor locali din Cluj-Napoca sa rezolve problema lipsei locurilor în creșele din Cluj-Napoca. 

„Cerem ca până în luna Septembrie anul curent să se găsească modalitatea de a asigura locuri în creșă pentru toți copii pentru care se depun cereri. Alocați bani pentru construirea unor noi creșe și modificați capacitatea celor existente, astfel ca toți copiii sa poată beneficia inclusiv de educație timpurie asa cum prevede constituția”, transmit inițiatorii petiției care a adunat 1500 de semnături.

 

 

Adauga comentariu