Ca sa acopere rahatul alungarii lui Tudor Telcean, Costel Raduta, batranelul comunist din fruntea U Cluj, il promoveaza la echipa mare pe Vînău. Vlad Morar inca nu are contract de profesionist

Nu stim cine scrie comunicatele agramate la U Cluj, dar sigur e un bou cu tzatze, un analfabet, un nime-n drum. Ia sa citim "comunicatul" de ieri, adica postarea de pe Facebook-ul clubului:

 

"În prezența domnului președinte prof. Constantin Răduță, unul dintre cei mai talentați juniori din ultimii ani, Andrei Vînău a semnat primul contract de fotbalist profesionist cu FC Universitatea Cluj. Clubul nostru și-a asigurat serviciile jucătorului pe termen lung.

Strategia clubului pe termen mediu și lung se va baza, în primul rând, pe creșterea unor jucători de mare perspectivă din propriul centru și promovarea valorilor certe către echipa de seniori".

 

Ahahahaha, deci, daca nu esti atent si rece la minte cand citesti inceputul textului, poti intelege ca balalaul nonagenar Costica Raduta ar fi de fapt juniorul talentat.

In alta ordine de idei, la comentarii, au aparut voci care sustin ca Andrei Vinau nu merita sa fie urcat la prima echipa cu ocontract de profesionist, fiindca, vezi Doamne, e baiat de antrenor care lucreaza pentru U si asta inseamna ca e pila. Gresit. Total gresit. Vinau va fi un jucator de fotbal de exceptie, are un talent urias. Problema e ca Raduta NU l-ar fi semnat daca nu apareau presiunile facute in presa de mine vizavi de cazul lui Tudor Telcean, alungat de inteligentul de Lincar in bratele argesenilor cu OPTIUNE DE CUMPARARE, adica U Cluj nu va lua nimic daca aia gasesc cumparator. Am demonstrat cum clubul U Cluj a mintit cand a spus ca plecarea lui Telcean s-a facut cu acordul familiei, o minciuna sfruntata demontata de mama jucatorului care ne-a dezvaluit ca Lincar i-a dat eject si ca cei din conducere nici macar nu au vorbit cu ei in toti anii de cand Telcean e la U.

 

Problema cu "pepiniera" lui U e si mai cotoioasa. Dupa venirea la club a magazinerului Gabi Giurgiu, multi dintre tinerii de perspectiva ai lui U sunt tinuti cu 600 de lei pe luna, ca Giurgiu considera ca clubul e a lui ma-sa si decide el ca trebuie sa primeasca copiii bani de seminte. Vlad Morar nu are contract de profesionist, de fapt, cei mai multi dintre tinerii crescuti la U nu au contracte ferme.

Stiti ce se poate intampla, nu? Sa zboare toti spre alte cluburi dornice sa ii plateasca, fiindca la U, Raduta cel tembel si Giurgiu magazinerul nu au chef sa ii tina. 

Si acuma vin nervii mari. Deci tu, U Cluj, club care zbieri ca "strategia clubului pe termen mediu și lung se va baza, în primul rând, pe creșterea unor jucători de mare perspectivă din propriul centru și promovarea valorilor certe către echipa de seniori", in loc sa tii jucatorii din pepiniera strans legati de club, iti bati joc de ei si, in schimb, aduci pe sume importante vinituri din Moldova, asa cum e cazul lui Iaser Turcan de la Petrocub Hîncești. Remarca: U Cluj nici macar nu a avut respectul fata de fani ca sa comunice din proprie initiativa acest transfer-imprumut, a fost nevoie ca fanii sa afle de pe net ca U Cluj aduce o "prospatura" din Moldova.

Bravo, Raduta!

Adauga comentariu