Bonțidean renunță la pensie pentru a rămâne șef al Poliției Locale Cluj-Napoca. Câți bani poate pierde șeful Poliției Locale

Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, a declarat că dacă va fi nevoit să aleagă între pensie și salariu, va prefera să renunțe la pensie pentru a-și păstra funcția pe care o deține în prezent. Însă această alegerea va însemna pentru Bonțidean o diminuare semnificativă a veniturilor. Acesta ar putea să piardă un venit lunar de 11.662 lei. 

„În momentul în care îți asumi o responsabilitate și intri într-o echipă și vrei să faci lucruri importante, atunci desigur că nu dai înapoi. Am citit și eu legile și mi se pare că este neconstituțională, dacă va fi adoptată. Au mai fost astfel de încercări și au fost declarate neconstituționale aceste ordonanțe”, a declarat Bonțidean la Napoca Live. 

Cel mai probabil, Bonțidean se bazează pe faptul că această lege va fi declarată neconstituțională de către CCR, ceea ce înseamnă că își va primi pensia retroactiv. În acest sens, Bonțidean a oferit un exemplu din Franța, acolo unde anagjații polițiilor municipale pot cumula pensia cu salariul.

„Fac parte dintr-un proiect european la nivelul Ministerului de Interne și recent am fost într-o misiune la Poliția municipală din Paris. Printre discuțiile pe care le-am avut acolo am avut și cu un adjunct al Ministrului de Interne și am întrebat de modul în care se conduc la ei polițiile municipale. Și mi-a spus că ei optează foarte mult ca aceste funcții de conducere să fie ocupate de către foști polițiști sau jandarmi. Mi-a spus că pot să cumuleze pensia cu salariul, nu este niciun fel de problemă, profităm de experiența pe care au acumulat-o”, a mai declarat Bonțidean.

Potrivit declarației de avere din 2021, Marcel Bonțidean a obținut din funcția deținută în cadrul Poliției Locale suma de 109.816 lei, adică un salariu lunar de 9.151 lei, iar pensia a fost de 139.948 lei, adică 11.662 lei lunar. 

 

 

 

 

 

Adauga comentariu